Amerikanen telen snackkomkommers en oude tomatenrassen

Seizoensgebonden productie van speciale kasgroenten komt op gang

Telers van speciale glasgroenten, zoals slicer-komkommers en oude tomatenrassen bereiden zich vanaf januari voor op een verhoogde productie uit Mexico. Het volume begint al in veel regio's op gang te komen en na ongeveer een maand zal dit aanzienlijk toenemen. De toevoer van deze kasgroente is de afgelopen weken lager geweest, omdat er een tijdsverschil is geweest.

"We staan ​​op het punt om onze productie op te voeren", vertelde Jonathan Gonzales van Terra Bella Farms. "Er zullen in de wintermaanden verschillende kassen in Centraal Mexico in productie zijn. De voorraden waren begin november erg laag, maar vanaf januari verwachten we een aanzienlijke toename van het volume."

Gonzales zei dat orkanen tijdens de herfstmaanden wel degelijk van invloed zijn geweest op sommige groentenproductie, maar de aankomende kasproductie heeft weinig problemen. "Er was een orkaan in Baja een paar maanden geleden", vertelde hij. "Over het algemeen lijkt alles nu echter veel stabieler, hebben telers opnieuw geplant en zijn we op schema."

Snackkomkommermarkt stabiel, minder 'slicers'
Terra Bella Farms richt zich op het leveren van specialistische, in plaats van reguliere, variëteiten van kasproducten aan de markt. Sommige hiervan omvatten snack en slicer-komkommers, courgettes en oude tomatenrassen. Gonzales merkte op dat de markt voor 'slicers' de afgelopen weken is gedaald, terwijl de markt voor snackkomkommers stabiel blijft.

"De prijs op snackkomkommers is stabiel gebleven en blijft 10,62 euro, afhankelijk van het feit of ze mooi zijn of extra mooi", zei hij. "De prijzen van slicer-komkommers dalen, maar er is een goede vraag naar snackkomkommers."

Uitbreiding onderweg
Kaskomkommers lijken over het algemeen aantrekkelijk voor consumenten. Terra Bella breidt deze categorie uit. Een van hun primaire aandachtspunten zijn echter de oude tomatenrassen, waarbij het bedrijf verschillende kleuren en soorten levert. De volgende stap zullen paprika's zijn.

"We gaan niet concurreren met roma- en vleestomaten. In plaats daarvan houden we vast aan oude tomatenrassen waar een constante vraag naar is", aldus Gonzales. "Momenteel zijn we bezig met de uitbreiding naar meer variëteiten van komkommers en we komen ook dicht bij het starten van onze eigen productie van paprika's."

Voor meer informatie:

Jonathan Gonzales
Terra Bella Farms
Tel: +1 (661) 412-8500
jonathan.terrabella@gmail.com
www.terrabellafarmsllc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven