Aziatische aubergineteelt gaat stabiele periode tegemoet

De teelt van de Aziatische aubergine in Centraal-Amerika en Mexico komt terecht in een stabielere periode van het jaar. Hoewel zowel Honduras als Mexico de aubergines het hele jaar door telen, geven telers nu het regenseizoen voorbij is aan dat de kwaliteit beter is en er geen problemen zijn met de teelt.

"Op dit moment stellen we een gelijkmatige teelt vast, afkomstig uit Honduras en Mexico, waarvan we door de bank genomen twee tot drie containers per week krijgen," merkte Robert Stewart van de in Miami gelegen R&R Fresh Produce op. "De bevoorrading zal alleen variƫren afhankelijk van het aantal importeurs dat er tegelijkertijd zijn."

"Het enige tijdstip waarop we problemen ondervinden, is gedurende het regenseizoen dat plaatsvindt in de zomer," vervolgt hij. "Door de kwaliteitsproblemen die ontstaan, importeren we in die tijd van het jaar over het algemeen minder. In de winter importeren we meer gezien de uitstekende staat van de teelt en zijn er minder kopzorgen. Het is ongetwijfeld het gemakkelijkere deel van het jaar."

Continue vraag
Volgens Stewart is er op dit moment iets minder vraag naar Aziatische aubergines, maar deze ligt niet te laag. Dit weerspiegelt de algemene vraag naar de groente op de Amerikaanse markt. Aziatische aubergines lijken vooral bepaalde bevolkingsgroepen aan te spreken die er het hele jaar door van genieten zonder grote schommelingen gedurende het jaar.

"Hoewel de vraag de laatste weken iets lager lag, blijft ze algemeen vrij stabiel," merkt Stewart op. "Doorheen het jaar is er geen echte aanzienlijke toename of afname in de vraag naar Aziatische aubergines. De Aziaten zijn de voornaamste afzetgroep van de groente en ze is nog niet echt doorgedrongen tot andere markten."

Markt iets afgezwakt
Door de bescheiden lagere vraag van de laatste weken is de markt voor Aziatische aubergines naar verluidt zwakker. "De markt is wat gelijkmatig met een lagere vraag tijdens de Thanksgivingperiode," legt Stewart uit. "Drie weken geleden was de markt krapper met prijzen rond $30, maar nu is de prijs gedaald tot $24."

"Al onze aubergines worden over zee vervoerd en komen aan als los product," voegde hij eraan toe. "Wij bevoorraden de verse groothandelsmarkt van de Zuid-Oost tot de Noord-Oost-kust."

Voor meer informatie:
Robert Stewart
R&R Fresh Produce
Tel: +1 (305) 436-5625
robert@rrfreshproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven