Bangladesh

Minder gewasbeschermingsmiddelen nodig dankzij GGO-aubergineplant

Uit de eerste veldproeven In Bangladesh is gebleken dat de genetisch gemodificeerde aubergine met het Bt-gen bijna volledig bestand is tegen de meest verwoestende plagen waar het gewas aan bloot staat. De proeven vonden plaats in het district Bogra en werden gedaan door een Amerikaans-Bengalees onderzoeksteam. 

De aubergine, die in Zuid-Azië brinjal wordt genoemd, is een gewas dat zowel in cultureel als economisch opzicht van grote waarde is. De grootste bedreiging voor de aubergineplanten zijn fruitmotten (EFSB) die tot wel 80% van de oogst kunnen verwoesten. 

“Dit onderzoek bevestigd met goede statistisch bewijs dat de Bt brinjal telers in Bangladesh kan helpen om minder afhankelijk te worden van gewasbeschermingsmiddelen om hun aubergineoogst te beschermen,” aldus Anthony Shelton, project-manager van het drie jaar durende onderzoek waarvoor de UNSAID een subsidie van €4,2 miljoen heeft beschikbaar gesteld en dat onderdeel uitmaakt van de Feed the Future South Asia Eggplant Improvement Partnership.

 

Bron: news.cornell.edu

 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven