Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese regering investeert in innovatie in de glastuinbouwsector

Lawrence MacAulay, minister van Landbouw en Agri-Food, was bij het Vineland Research and Innovation Centre om een ​​federale investering van maximaal 4,4 miljoen euro aan te kondigen aan de Automation Cluster onder het Canadese Agricultural Partnership. Het cluster wordt geleid door het Vineland Research and Innovation Center.

De Canadese landbouwsector staat voor aanzienlijke arbeidsuitdagingen en de glastuinbouwsector heeft de grootste arbeidskloof. Geschat wordt dat tekorten aan arbeidskrachten de sector 1,3 miljard euro aan verloren productiviteit en afzet kunnen kosten. Het Automation Cluster helpt de arbeidskosten en beschikbaarheid door automatisering, kunstmatige intelligentie en precisielandbouwtechnologieën in de tuinbouwsector aan te pakken. In de komende vijf jaar zullen kwalitatief hoogwaardige onderzoekers op Vineland onderzoek doen naar drie belangrijke gebieden:

  • Het ontwikkelen en testen van robots voor de oogst van kaskomkommers.
  • De ontwikkeling van slimme, draadloze irrigatietechnologieën voor bloemen en groenten in pot.
  • De ontwikkeling van state-of-the-art sensoren die helpen bij het detecteren en monitoren van vochtniveaus in de bodem en lucht.

Voor meer informatie:
www.agr.gc.ca
www.vinelandresearch.com

Publicatiedatum: