Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fytotrons voor gewastesten en veredeling

Nijssen realiseert klimaatkamers voor Limagrain Nederland

Voor Limagrain Nederland realiseerde Nijssen in Rilland twee fytotrons en een vernalisatiecel. Eerder realiseerde Nijssen al diverse klimaatkamers voor Limagrain Nederland.

De fytotrons worden geconditioneerd door een indirecte koelinstallatie die door Nijssen op maat is samengesteld. De energiezuinige compressoren zijn voorzien van capaciteitskleppen, waardoor de koelcapaciteit in stappen regelbaar is. Daarnaast wordt één van de compressoren voorzien van een frequentieregelaar, zodat de koudeproductie optimaal kan worden afgestemd op de actuele koelvraag. Met dubbelzijdig uitblazende luchtkoelers wordt de geconditioneerde lucht optimaal over de totale lengte van de cel verdeeld.

De vernalisatiecel is aangesloten op een bestaande chiller. De keuze van de luchtkoelers is hierop aangepast. Met een motorgestuurde driewegklep en mengregeling wordt een nauwkeurige temperatuurregeling gerealiseerd. Een separaat ventilatiesysteem zorgt voor luchtverversing in de geconditioneerde ruimtes. Aangevoerde lucht wordt uit het pand aangezogen, retourlucht wordt naar buiten afgevoerd. De installatie wordt geregeld met het gebruiksvriendelijke Nijssen Control systeem met intuïtieve visualisatie.

De door Nijssen gerealiseerde ruimtes maken deel uit van een uitbreiding van klimaatkamers. Met deze investering realiseerde Limagrain extra plantproductiecapaciteit. Die is nodig omdat veredelaars steeds meer planten vragen voor hun kruisings- en sorteringswerk. Limagrain heeft nu meer groeikamers voor de opkweek van zogeheten dubbele haploïde planten waarmee generatiecycli versneld kunnen worden, een expertise van het centrum in Rilland.      

De vestiging van Limagrain in Rilland ontwikkelt nieuwe rassen maïs, granen, uien, peulvruchten en vlas voor de Noordwest-Europese klimaatzone. In de komende decennia is een belangrijke uitdaging om nieuwe, weerbare plantenrassen te ontwikkelen die met steeds minder meststoffen en gewasbescherming toch veel blijven opbrengen en optimaal zijn aangepast aan het veranderende klimaat.

Voor meer informatie:
Nijssen BV
Bio Science Park
Einsteinweg 3
2333 CC Leiden
071 – 521 62 14
info@nijssen.com  
www.nijssen.com 

Publicatiedatum: