Ook in de herfst veel vraag naar kiemgroenten en eetbare bloemen

Ook in de winter blijvenkiemgroenten en microgroenten populair, legt  Andrea Farnedi van het Italiaanse Vivo uit. De vraag, met de overgang van de zomer naar de herfst, laat geen significante afname  zien: "Het belangrijkste is om kiemgroenten te mengen. In deze periode is er veel vraag naar kiemgroenten met gemengde groenten, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor in de soep of als gekookt of gebakken bijgerecht." Hetzelfde geldt voor de microgroenten, waar Vivo zich sinds vorig jaar mee bezighoudt.

Pietro en Andrea Farnedi

De afgelopen maanden heeft Vivo een nieuwe certificering behaald. "We hebben het BRC Global standard for food safety certificaat verkregen en dat was zeer arbeidsintensief. Hiermee krijgen we vrije toegang tot de Angelsaksische markten en dit maakt het ook makkelijker op de Italiaanse markt want we beschikken nu over alle vereisten. We kunnen onze klanten nu een kwaliteitsgarantie geven uit naam van een zeer strenge en strikte instantie", zegt Farnedi.

In de eerste 10 maanden van 2018 is de omzet van Vivo toegenomen ten opzichte van 2017. Dit is te danken aan de nieuwe faciliteit, maar ook aan het groeiend aantal producten (inmiddels 45) en klanten. "Ook de eetbare bloemen maken een groei door en dit wordt meestal gevraag door de horeca."

Ook de biologische groenten nemen toe. "Om biologische kiemgroenten te krijgen, is het noodzaak om te beginnen met biologisch gecertificeerde zaden. De fasen die daarna komen, verschillen niet veel van de traditionele. Het biologische aandeel is nog niet zo groot, maar er is absoluut sprake van groei", concludeert Farnedi.

Contact:
Vivo Soc. Coop. Agr.
Via Cervese, 3485
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 322117
Fax: (+39) 0547 321245
Email: info@germoglivivo.it
Web: www.germoglivivo.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven