Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse strijd tegen virussen op paprikaplanten

Op vrijdag 23 november 2018 presenteerden dr. Laura Minozzi van het Instituut voor de Duurzame Bescherming van Planten en Cristian Carli van de Agrion Foundation nieuwe technologieën voor het beheersen van paprikaziekten en toonden ze ook de resultaten van het experiment van 2018 op de rassenvergelijking van de halflange paprika.

Veel insiders namen deel aan het evenement. In 2018 waren er in het Italiaanse Piëmont 190 hectare met paprika’s, 14% minder dan in 2017.

Er zijn drie nieuwe tools die worden gebruikt om virussen te bestrijden: RNA-gebaseerde vaccinatie, nanomaterialen en etherische oliën.

"De RNA-gebaseerde vaccinatietechniek wordt toegepast door middel van een spray zodat deze onmiddellijk wordt vrijgegeven. RNA is niet gevaarlijk voor mensen en het verdwijnt snel in de bodem of in water. Het is ook compatibel met biologische landbouw. Deze technologie heeft echter enkele beperkingen op de productiekosten en grootschalige productie, want de effecten ervan duren slechts een paar dagen. Daarom werken we eraan om de dsRNA-moleculen stabieler te maken. Dit doen we door ze te associëren met chitosan-nanostructuren", legt Miozzi uit.

In deze jaren is de interesse in nanomaterialen in de landbouw te wijten aan de mogelijkheid om op een gecontroleerde manier zowel actieve als voedzame ingrediënten voor de plant vrij te geven. De nanodeeltjes kunnen worden geassocieerd met dsRna om de bescherming van de plant te verbeteren. "De dsRNA's die zijn geassocieerd met nanodeeltjesvellen zijn getest tegen het mozaïekvirus van komkommer en paprika."

Tenslotte het gebruik van etherische oliën. Dit zijn complexe mengsels met een laag molecuulgewicht. Ze kunnen worden gebruikt als een afweermiddel tegen insecten. Bovendien kunnen ze virale infecties bestrijden. "Essentiële oliën hebben ook beperkingen, zoals de kortdurende werkzaamheid en de productiekosten."

Op het einde gaf Cristian Carli, tuinbouwdeskundige, een toespraak ter illustratie van de selectie van rode en gele paprika’s waarmee in 2018 werd geëxperimenteerd. 14 rode en 9 gele paprikaselecties werden bemonsterd. Het oogsten vindt meestal plaats in september. Elke plant produceerde ongeveer 4 tot 6 kilo, Flamino en Giappo bij de rode paprika’s die gekozen zijn en Helios bij de gele paprika, die het eerste jaar onder observatie staan.

Publicatiedatum: