Oezbeekse president tekent decreet om kassensector te stimuleren

De president van Oezbekistan, Shavkat Mirziyoyev, heeft een decreet ondertekend met maatregelen om de oprichting van kassencomplexen te vergemakkelijken.

In het document staat dat de afwezigheid van moderne productiefaciliteiten voor de bouw van kassen de lokale producenten ertoe dwingt de apparatuur te importeren, wat leidt tot problemen met onderhoud van de service en het gebruik van extra geld en middelen.

De ontoereikende efficiëntie van de bestaande staatssteunmechanismen voor de creatie van moderne kassencomplexen bemoeilijkt de volledige realisatie van bedrijfsprojecten op het gebied van groenten- en fruitteelt en het aantrekken van investeringen in de sector.

Er is geen gevestigde zaadproductie voor kassen. Daarom is de import van zaden onvermijdelijk.

Met het oog op deze factoren worden in het besluit de belangrijkste beleidslijnen van de ontwikkeling van de kassensector in het land vastgesteld, waaronder de oprichting van moderne kassencomplexen met behulp van alternatieve energiebronnen, energie-efficiënte en energiebesparende technologieën.

Het decreet keurt een lijst goed van prioritaire projecten voor de bouw van moderne kassencomplexen in verschillende regio's en maakt het mogelijk om werkgroepen op te richten die gericht zijn op het toewijzen van braakliggende percelen en het ondersteunen van ondernemers.

In 2019 zullen de Wereldbank, de Aziatische Ontwikkelingsbank, het Internationaal Fonds voor Landbouwontwikkeling en andere internationale financiële instellingen ongeveer 176 miljoen euro over hebben voor de financiering van de bouw van kassencomplexen.

Afgezien daarvan zijn juridische instanties tot 1 januari 2021 vrijgesteld van de volgende betalingen:

Winstbelasting, uniforme belastingbetaling, btw gerelateerd aan de productie van moderne kassencomplexen, reserveonderdelen voor hen en golfkartonnen verpakkingen, op voorwaarde dat de middelen bestemd zijn voor de technische en technologische wederopbouw, modernisering en productieontwikkeling;

Belastingbetalingen (behalve vergoedingen voor douaneafhandeling) op geïmporteerde apparatuur, onbewerkte en andere materialen, reserveonderdelen en componenten die niet intern vervaardigd zijn en vereist zijn voor de productie van de moderne kassencomplexen en golfverpakkingen volgens de lijsten, op een vastgelegde manier gevormd.

Daarnaast is een idee goedgekeurd om groepen zaadproducenten te creëren onder de voorwaarde van samenwerking tussen staat en privé-onderneming. Ze zullen worden gevestigd in Bukhara, Kashkadar, Namagan, Samarkand, Sukhandarya en Fergana.

Bron: spot.uz


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven