Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
column Peter Damen, KCB

De laatste loodjes

In week 45 zag ik waarschijnlijk de laatste Nederlandse komkommers van het seizoen 2012. De kwaliteit was inmiddels afgezakt tot heel magertjes, maar was nog wel voldoende. Ten opzichte van de Spaanse hebben wij nu niets meer te bieden. Wel hebben we dat met de tomaten. Zowel trostomaten als de losse waren nog van prima kwaliteit. Bij de losse zag ik nog een partij, die aan de lichte kant was. Alle trostomaten hadden een dieprode kleur. Zo op het oog waren de partijen nog van de gangbare teelt. De oogst van de herfstteelt zal weldra losbarsten. Vleestomaten van onze Belgische buren zagen er weer, als vanouds, mooi uit. Heldere, harde, dieprode tomaten met zo nu en dan een kleine beschadiging. Ook zag ik wat niche producten. Deze diverse typen tomaten waren alle van voortreffelijke kwaliteit. Van de paprika’s kon ik dat niet zeggen. Ik zag best veel, wat oudere, partijen waarvan de spanning af was. Als je daarbij optelt de vele vruchten met een herfstkleur, een minder fraaie vorm en het regelmatig meeverpakken van een klasse II vrucht, dan kun je je voorstellen, dat we daar niet warm van werden. Gelukkig waren de Spaanse partijen niet veel beter. Diverse partijen mix waren van betere kwaliteit. Of hiervoor werden betere partijen gebruikt, of er werd nog eens nagesorteerd. De kleinverpakte zagen er beter uit dan de losverpakte partijen. Zo te zien sjokt de paprika aanvoer naar het einde van het seizoen.

Door: Peter Damen, Specialist kwaliteit van het KCB
Publicatiedatum: