"indoor geteelde sla is veilig"

Amerikaanse telers verzetten zich tegen recall romaine sla

Nu de romaine in de VS uit de winkels wordt gehaald en het product vanwege de recente E. coli-besmetting op zeer slechte publiciteit kan rekenen, openen glastuinders in de Verenigde Staten en Canada hun deuren om het publiek te laten zien welke oplossing ze kunnen bieden op het gebied van voedselveiligheid.

Aanvankelijk kwam Gotham Greens met een reactie.

Voedselveiligheid
"We zijn vanaf het begin begonnen met voedselveiligheid in gedachten en dit is de veiligste manier", zei Jay Johnson met Revol Greens tegen CBS Local. "Dat is waarom het moeilijk is om te worden betrokken in de brede waarschuwing voor romaine sla."

Daarom vraagt Revol aan federale regelgevers om indoor gekweekte sla vrij te stellen van het terugroepen. In tegenstelling tot buiten geteelde gewassen wordt hun romaine sla nooit blootgesteld aan mogelijke besmettingsbronnen van vogels of dieren.

Het verhaal heeft hun klanten zeker bereikt - de telefoon van Revol staat roodgloeiend. "We kunnen klanten natuurlijke andere producten leveren, maar we hebben momenteel ook mensen die specifiek om onze romaine sla vragen, omdat ze weten dat onze producten veilig zijn."

De vraag vanuit de foodservice is erg hoog. Omdat Revol lokaal werkt en gemakkelijk kan aanpassen, proberen ze zoveel mogelijk klanten te helpen.

www.revolgreens.com 

BrightFarms
Ook BrightFarms, dat teelt in Virginia, Ohio en Pennsylvania, bracht een verklaring uit, en liet zien hoe indoor farming de sector ten goede kan komen. "Alle BrightFarms-producten, waaronder onze romaine sla, zijn veilig om te eten en worden NIET geassocieerd met het onderzoek van de CDC naar een ongelukkige uitbraak van een ziekte."


"Onze groenten en -kruiden worden geteeld in een gecontroleerde binnenomgeving, die schone, veilige en pesticidenvrije producten mogelijk maakt. We zijn er trots op dat ons model volledige traceerbaarheid naar een lokale teeltbedrijf mogelijk maakt."

www.brightfarms.com 

"Veilig om te eten" 
lēf Farms uit Loudon toont het publiek een video van hun teeltbedrijf op social media. "Wees gerust, onze sla is veilig om te eten, want wij leveren niets dan schone en smakelijke groenten die hier in New Hampshire groeien. Dus, in dit seizoen van dankbaarheid, kunt u dankbaar zijn voor een lokale teler die geeft om uw gezondheid. En wij kunnen op onze beurt dankbaar zijn voor de voortdurende ondersteuning van klanten zoals u."

Dan is er Go Green Agriculture. Na de e-mail van dinsdag lieten veel afnemers weten geen romaine te willen en dat "vrachtwagens onmiddellijk rechtsomkeert moeten maken. Alles wordt ter plekke gedumpt en vernietigd." Zij leggen aan 10News uit waarom de indoor farming technologieën “vrijwel garanderen dat alles 100% veilig is." 

www.lef-farms.com 

"Schoon is schoon" 
Ook het in Alberta gevestigde bedrijf Inspired Greens speelt in op de situatie. "Onze investering van 53 miljoen euro in 's werelds meest innovatieve kastechnologie was gebaseerd op een fundamenteel uitgangspunt: schoon is schoon", leggen ze uit. Het bedrijf biedt indoor geteelde slarassen geteeld met drievoudig gefilterd water in een gesloten, milieuvriendelijke en veilige omgeving.

"Retailers en consumenten hebben een groter bewustzijn van voedselveiligheid, kwaliteit en smaak", zegt David Karwacki, Chief Executive Officer van The Star Group of Companies, die de kassen van Inspired Greens heeft gebouwd. "We hebben in hypermoderne schone technologie geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat we onberispelijke schone, frisse, gezonde sla kunnen leveren zonder zorgen over besmetting."

De kassen van Inspired Greens zijn in juni 2017 in Coaldale (Alberta) geopend en kunnen jaarlijks tot 12 miljoen kroppen telen. Het is de eerste Noord-Amerikaanse kas die deze geavanceerde technologie gebruikt, waarbij planten van zaad tot oogst onaangeraakt blijven door menselijke handen. In april 2018 kondigde Inspired Greens plannen aan om zijn teeltcapaciteit te verdubbelen op basis van de sterke vraag vanuit de sector en de consument.

www.inspiredgreens.ca 

Optimale traceerbaarheid 
Crop One Holdings, bekend om zijn merk FreshBox Farms, informeert zijn klanten ook dat hun voedsel veilig is. Ze voldoen echter vrijwillig aan de Food Safety Alert van de CDC. "Wel zijn we van mening dat de CDC-waarschuwing met betrekking tot mogelijke E. coli-besmetting van romaine sla niet van toepassing is op de romaine sla van FreshBox Farms en andere bladgroenten die worden gekweekt met behulp van onze unieke gecontroleerde binnenteeltsystemen."

"De waarschuwing door de CDC is een goede voorzorgsmaatregel en zeker in het belang van het publiek," zei said Dr. Deane Falcone, Chief Scientific Officer van Crop One Holdings. "Dat gezegd hebbende, vinden wij dat de klanten van FreshBox Farms moeten weten dat onze producten in gecontroleerde, goed afgesloten omgevingen worden geteeld met gefilterde lucht en water en dat onze planten nooit worden aangeraakt door meer dan drie gehandschoende en bekende personen. Deze onderscheidende methode beschermt onze producten tegen potentiële ziekteverwekkers in water, grond of ontlasting, wat de typische oorzaken zijn van uitbraken van E. coli."

www.croponeholdings.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven