Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scherzer & Boss Fruchtgemüse teelt jaarrond met gesloten teeltsysteem

Scherzer & Boss Fruchtgemüse GmbH kweekt tomaten, paprika’s en komkommers op een totaaloppervlakte van negen hectare. Hun groenten worden onder glas in een volledig gesloten teeltsysteem gekweekt. Hierbij worden water en ongebruikte voedingsstoffen na behandeling weer gedoseerd aan de planten. Het kasklimaat en de voedingstoffen- en watervoorraad worden nauwkeurig aangestuurd. Codema B-E de Lier leverde zowel de klimaatcomputer als de volledige watertechniek en de belichting aan Scherzer & Boss.

Al het behandelde water wordt teruggegeven
Met het druppelirrigatiesysteem druppelen het water en de voedingsstoffen direct naar de wortelzone. Zo wordt het verlies van water tot een minimum beperkt. Voor elke teeltafdeling staat in de techniekruimte een wateropslagtank met een van tevoren gemengde oplossing. Het drainwater wordt door een gasverhitter ontsmet. Alle bacteriën en schimmels worden gedood. De temperatuur van het water blijft tijdens het proces vrijwel ongewijzigd en de samenstelling van de voedingsstoffen en het pH-niveau is onaangetast.

Extra belichting zorgt voor jaarronde productie
In de donkere maanden kan lagere CO2 uitstoot en minder licht een beperkende groeifactor worden. Dit gaan Stefan Scherzer en Fritz Boss tegen door assimilatielicht te gebruiken. De belichting zorgt ervoor dat er het hele jaar door geproduceerd en geleverd kan worden. Een WKK produceert stroom voor de belichting. De warmte die daarbij vrijkomt wordt gebruikt voor het warmtenet.

Voor meer informatie:
Codema Systems Group

Oosteindsepad 8
2661 EP Bergschenhoek
+31105212755
info@codemasystemsgroup.com
www.codemasystemsgroup.com

Publicatiedatum: