Succesvolle start Certhon SuprimAir in Abu Dhabi

Eerste tomaten PureHarvest al in winkelschap, opening volgt zaterdag

Terwijl de eerste tomaten in het winkelschap liggen, wordt aanstaande zaterdag de Certhon SuprimAir kas van PureHarvest officieel geopend in het bijzijn van partners en autoriteiten. Nu al kan er volgens Certhon gesproken worden van een zeer succesvolle productie uit de eerste SuprimAir kas die geïmplementeerd is in de Golfregio.

"De techniek van de SuprimAir bewijst dagelijks zijn waarde in het droge, warme klimaat van de Verenigde Arabische Emiraten. Door het gebruik van volledig geconditioneerde lucht en overdruk is er altijd een perfect klimaat om gezonde groenten te kweken. Dit wordt onderstreept door de hoge kwaliteit en goede smaak van de reeds geproduceerde tomaten. Ook is het een schoon product. Door het buiten houden van de insecten is het gebruik van pesticiden tijdens de teelt niet nodig. Met behulp van een hydroponic druppelbevloeiing, met volledig hergebruik van irrigatiewater, is het watergebruik beperkt tot een minimum", aldus Certhon.

Als erkenning voor regionale kwetsbaarheden die samenhangen met waterschaarste, importafhankelijkheid en duurzaamheid van levensmiddelen, streeft Pure Harvest naar efficiënt gebruik van hulpbronnen en het overwinnen van klimaatuitdagingen om Europese normen aan klanten te bieden met altijd beschikbare hoogwaardige producten. Deze duurzame doelstellingen worden behaald met de technologie van Certhon. De lokaal geteelde kwaliteitstomaten zijn nu ook voor consumenten te koop. De supermarkten omarmen het product.

Met de officiële opening van de SuprimAir kas en de eerste succesvolle oogst is een grote stap naar daadwerkelijke food security gezet: de stap naar jaarronde productie van verse en gezonde groenten met duurzame inzet van water, energie en grondstoffen in de Golfregio.

Voor meer informatie:
Certhon
www.certhon.com
info@certhon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven