HortiContact 2019 lanceert nieuw themagebied:

Soft Fruit Experience focust op glasteelt van zachtfruit

Beursorganisator Easyfairs lanceert een nieuw themagebied op HortiContact 2019: Soft Fruit Experience. Het themagebied krijgt een eigen plek op de beursvloer. Hier staan bedrijven die gespecialiseerd zijn in zachtfruit onder glas: van aardbei tot braam en van framboos tot bes. Ook komt er in samenwerking met Janny Trouw (netwerkcoördinator LTO Glaskracht aardbei/zachtfruit) een kennistheater op de beursvloer speciaal voor de zachtfruit sector onder glas. “Zachtfruit speelt een steeds grote rol in de glastuinbouwsector en daar willen wij op inspelen”, zegt organisator Ramon Schlepers.

Soft Fruit Experience richt zich op drie bezoekersdoelgroep: bestaande telers/kwekers van zachtfruit onder glas, telers/kwekers die willen switchen van andere teelten onder glas naar zachtfruit onder glas en telers/kwekers die zich bezighouden met de open teelt van zachtfruit en willen investeren in kassenbouw.

In het kennistheater dat speciaal wordt ingericht voor de zachtfruit sector onder glas worden diverse lezingen gegeven. De eerste sprekers en onderwerpen zijn nu bekend: ABZ Seeds over de omschakeling naar aardbei Delizzimo in een duurzame, belichte winterteelt, ICE Agency over de arbeidsmarkt, Octinion over de oogstrobot, Polariks over techniekontwikkelingen en over remote sensing en spectroscopie en Janny Trouw (LTO Glaskracht) over Fruitport en Stichting Aardbei Onderzoek en Vezalux over LED-verlichting. Daarnaast spreken ook FlevoBerry en LimGroup in dit kennistheater.

HortiContact 2019
Op dit moment hebben meer dan 450 exposanten zich al ingeschreven voor HortiContact 2019. Al meer dan 15 jaar vormt HortiContact trekt de glastuinbouwbeurs gemiddeld ruim 500 exposanten en meer dan 14.500 bezoekers. Daarmee is HortiContact de grootste sectorbeurs voor de glastuinbouw in Nederland. Bezoekers van HortiContact komen vooral uit de sier-, groenten- en fruitteelt (onder glas). De vakbeurs is op 19, 20 en 21 februari 2019 te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Geïnteresseerden in het geven van een lezing of beursdeelname kunnen contact opnemen met Ramon Schlepers.

Voor meer informatie: www.horticontact.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven