22 en 23 januari 2019

Telers op excursie naar de kassen van Almería

Tholen - Op dinsdag 22 en woensdag 23 januari 2019 organiseert Alltech Crop Science een tweedaagse trip naar het kassengebied in Almería, Zuid-Spanje. Met een kleine groep tomaten- en paprikatelers duikt het bedrijf de Zuid-Spaanse kassen in om na te denken en discussiëren over hedendaagse uitdagingen en oplossingen voor de toekomst.

Jacco Peene, verkoopmanager Alltech Crop Science in Nederland en een van de organisatoren van de reis, vertelt: “Er staan vier thema’s centraal; 1. duurzaamheid, 2. schaarste van en duurder gekwalificeerd personeel, 3. de consequenties van klimaatveranderingen en 4. de alternatieven van de restricties van chemie.”

Met hun biostimulanten heeft Alltech Crop Science inmiddels al enkele jaren ervaring in Almeria, een kassengebied van ruim 30.000 hectare in Zuid-Spanje – welke zelfs zichtbaar is vanaf de maan. “In ons Nutrigenomics center doen we veel onderzoeken naar onder meer de tomatenplant”, zegt Jacco. “In deze reis zullen praktijkervaring van de deelnemers en de te bezoeken bedrijven hand in hand gaan met de onderzoeksresultaten, met als doel de eerder genoemde 4 thema’s te bespreken met elkaar.”

Biostimulanten
Alltech is al ruim 35 jaar bezig met onderzoek naar biostimulanten. Sinds 1994 zet de multinational oplossingen op de markt die planten op natuurlijke wijze ondersteunen in groei en ontwikkeling. Daar gaat veel wetenschappelijk onderzoek aan vooraf. De producten die Alltech Crop Science biedt kunnen worden toegepast op een breed spectrum van planten, zoals aardappelen, uien, suikerbieten, tomaten, paprika's, appels, peren - kortom alle andere soorten groenten en fruit die professioneel geteeld worden. “Bij voldoende impact creëren we ook sectorspecifieke oplossingen. Dit deden we eerder voor de teelt van bananen in Costa Rica en spinazie in Californië.”

Klik hier voor meer informatie over het programma en de mogelijkheid om aan te melden voor deze tweedaagse reis.

Voor meer informatie:
Alltech Nederland
+31(0)88 234 2295 
alltechnl@alltech.com
global.alltech.com/nederland

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven