Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Burgemeester van Westland, Agnes van Ardenne, verdedigt onteigeiningsbeleid:

"Het bieden van te hoge prijzen drijft prijs op en kan markt ontwrichten"

Sinds 2015 is Coalitie HOT bezig met het aankopen van glastuinbouwgrond om daarmee de herstructurering van het Westland op gang te brengen. Inmiddels is veertig hectare aangekocht en dat is niet veel. Maar dat komt niet door een te gierige opstelling, zoals de coalitie wel verweten wordt, aldus burgemeester Van Ardenne: "Geconstateerd wordt dat er (te) hoge prijzen worden gevraagd in de markt."

Volgens de burgemeester is het niet bevorderlijk om daaraan mee te doen: "het bieden van niet-marktconforme (te hoge) prijzen kan een sterk prijsopdrijvend effect teweeg brengen en daarmee de markt ontwrichten." Sowieso wil Van Ardenne het instrument van onteigening niet zomaar inzetten en alleen al doelbewust herstructurering wordt gefrustreerd. Het college besloot eerder al dat dit in het geval van wethouder Snijders, die in een agrarische bedrijfswoning woont in een gebied dat als bestemmingsplan glastuinbouw heeft, niet het geval is. Hierover was ophef ontstaan.

Onlangs sprak Cees Veerman, voorzitter van Coalitie HOT, nog zijn zorgen uit over de moeizame herstructurering. Op dit tempo komt daar volgens hem niets van terecht en dreigt het Westland over twintig jaar haar glastuinbouw kwijt te raken.

 

Publicatiedatum: