Steffen Kraushaar, Australische teler van medicinale cannabis bij Medifarm:

"Ik krijg kippenvel als ik nadenk over waar we zullen zijn over 5 of 10 jaar"

Medische cannabis is overal ter wereld big business. De Noord-Amerikaanse markt komt de laatste tijd veel in het nieuws, maar aan de andere kant van de planeet hebben telers ook vooruitgang geboekt. Een van hen is Medifarm, de eerste medicinale cannabisteler in Austalië met vergunning voor therapeutisch gebruik. Steffen Kraushaar, de Master Grower van het bedrijf, vertelt ons meer over het telen van cannabis en hoe hij in de sector terechtkwam.

"Ik begon mijn loopbaan toen ik naar school ging", herinnert Steffen zich. "Mijn hoofdvak was biologie en plantkunde. Later ging ik naar de universiteit om landbouw en technologie te studeren met als hoofdvak plantenfysiologie. Daarna onderzocht ik kokos en keek ik naar de reacties van planten. Vervolgens richtte ik me op de commerciële werking om de 'know how' achter de schermen te begrijpen." Begonnen als een junior, werkte hij zich omhoog in de sector.

Hoewel hij in Duitsland is geboren en in België is opgegroeid, heeft Steffen altijd een zwak voor Australië gehad. "Mijn vader plantte het zaadje in mijn hoofd toen ik een klein kind was. Hij vertelde me altijd over het Great Barrier Reef en het land van de onbegrensde mogelijkheden. Dus ik kwam hier in 2010 als een backpacker en ben nooit meer weggegaan!"

Sundrop Farms
Steffens eerste kennismaking met de Australische glastuinbouw was bij Sundrop Farms. "Dit heeft een cruciale rol gespeeld in mijn leven. Het was niet alleen de technologie, maar meer de mensen en mentors die ik om me heen had."

Steffen deed ook onschatbare ervaring op met het runnen van een glastuinbouwbedrijf bij Sundrop: "Het managen van een grote hoeveelheid personeel en het telen van grote trostomaten in een semi-gesloten kas terwijl buitentemperaturen ver boven de 40 liggen, zorgt ervoor dat je snel leert. Er is geen ruimte voor fouten."

Kinderdroom
In 2018 ging Steffen naar Medifarm, wat hem de kans gaf om een ​​van zijn kinderdromen waar te maken. "Toen ik nog een klein kind was, gebruikte mijn buurman Cannabis Sativa als medicijn. Het was het enige dat voor hem werkte, ik was en ben nog steeds gefascineerd door de helende kracht van cannabis."

Cannabis kweken
Gevraagd naar de specifieke uitdagingen van het kweken van cannabis, wijst Steffen erop dat je net zoals bij alle andere tuinbouwgewassen scherp moet zijn op de bescherming van de gewassen met het oog op insecten. "Nu dit wordt gebruikt voor medicijnen, kunnen we het ons niet veroorloven om giftige chemicaliën op de plant te sproeien, dus is gewashygiëne cruciaal."

Om hen te helpen hoogwaardige medicinale gewassen te laten groeien, maakt het team van Medifarm gebruik van een scala aan technologie, afhankelijk van het stadium en de klimatologische omstandigheden. Ze gebruiken bijvoorbeeld luchtbevochtiger- en ontvochtigingstechnologie evenals Priva om de parameters te regelen.

En het begint natuurlijk met de zaden. De voorkeursleverancier van Medifarm is Tikun Olam uit Israël. "Hun soorten en hun stabiele genetica zijn de sleutels tot succes", zegt Steffen. "Tikun Olam heeft bepaalde soorten die kunnen worden gebruikt voor specifieke ziekten."

"Het gaat episch worden"
Met betrekking tot de toekomst van de tuinbouwsector en de beschermde landbouwsector ziet Steffen dat die elk moment aan kracht winnen. "Zolang de bevolking blijft groeien, moeten we vers voedsel en verse groenten telen."

Hij ziet een bijzonder mooie toekomst voor de cannabissector: "Dit gaat episch worden. Kijk naar de VS en Canada. Ik krijg kippenvel als ik nadenk over waar we zullen zijn over 5 of 10 jaar. De sector zal zonder twijfel op gang komen. Patiënten schreeuwen al tientallen jaren om medicinale cannabis. Laten we hen eerst in hun behoefte voorzien. De rest zal op zijn plaats vallen."

Voor meer informatie:
Medifarm
www.medifarm.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven