Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lithiumbatteijen in landbouwmachines

Dankzij de innovatie van lithiumbatterijen wordt het steeds interessanter om deze ook in de landbouw in te zetten. Het Italiaanse Bagioni heeft daarom besloten deze batterij nog verder te verbeteren door een oplaadindicator bij te voegen.

Slechts enkele maanden na het indienen van het octrooi zijn er al verschillende bedrijven die interesse hebben getoond in de lithiumbatterijen, die kunnen worden ingezet bij machines die worden gebruikt bij de aspergeteelt. Het gepatenteerde systeem is gerelateerd aan het beheer van spanning en stroomsterkte om het gebruik van ampère te verminderen. Lithiumbatterijen hebben veel voordelen: er is geen onderhoud nodig, het gewicht is drie keer lager dan dat van loodzuuraccu's, ze hebben een grotere efficiëntie, ze gaan 10 jaar mee en de kosten zijn vele malen lager.

De lithiumbatterijen zijn speciaal voor Bagioni Technology gemaakt en moeten op tijd worden besteld. De toegepaste technologie is heel handig voor bedrijven die gebruik maken van meerdere machines en die veel tijd en geld kwijt zijn aan de loodzuuraccu's. De lithiumbatterijen vereisen daarentegen geen speciale controles of onderhoud.

"De loodzuuraccu's, die in onze machines zitten, kunnen worden vervangen door de batterijen en de oplaadindicator.  De nieuwe machines, die rechtstreeks uit de fabriek komen, beschikken al over lithiumbatterijen. Wij hebben de indicator ontwikkeld omdat er geen systeem als deze bestond", zegt Aurenzo Bagioni.

"Lithiumbatterijen worden nog niet veel gebruikt in de landbouw omdat er een aantal technische beperkingen zijn. Dankzij ons patent kan dit worden opgelost", concludeert Bagioni.

Contact:
Bagioni Alfiero Snc
Via Bologna 100
47121 Forlì
Tel.: +39 (0)543 703993
Email: bagioni.aurenzo@libero.it
Web: www.bagionialfiero.com

 

 

Publicatiedatum: