Greenbelt Microgreens gaat marihuana telen

Nieuw hoofdstuk voor Canadese microgroentetelers

Ze hebben microgroenten op de kaart gezet en nu is het tijd voor een andere groene plant. Ian Adamson en Michael Curry hebben hun bedrijf Greenbelt Microgreens uitgebreid van 3716 m2 naar de huidige 3,5 hectare en de houdbaarheid en de kwaliteit van de planten zoveel verbeterd dat microgroenten nu een gevestigd product zijn binnen de verwerkende industrie en bij vele restaurants. Nu is het tijd voor de volgende stap en gaan Ian en Michael zich richten op een nieuwe, biologische plant: cannabis.

Het is geen gemakkelijk jaar geweest voor de microgroententelers in Canada. Na verschillende Listeria dreigingen en daarop volgende terugroepingen, hadden ze te maken met de zeer strenge overheidsregels. Het team van Greenbelt Microgreens heeft daarom besloten dat het tijd is voor wat nieuws.

De locatie die het bedrijf onlangs heeft gekocht, biedt een hoog niveau van automatisering, een biologische certificering en uitgebreide faciliteiten die voedselveiligheid garanderen. Nadat ze door hadden dat er een groot tekort is aan cannabis na de legalisatie die op 17 oktober 2018 is ingegaan, was hun beslissing gemaakt. In hun hypermoderne kas in Hamilton zullen cannabisplanten worden geteeld.

Zelfs met deze omstandigheden was dit geen gemakkelijke beslissing om te maken. Het bedrijf heeft de teeltlocatie slechts twee jaar geleden gekocht en deze is volledig verbouwd en gemoderniseerd: LED-verlichting, UV-waterzuivering en CLO2 verpakkingslijnen- het is er allemaal. Onlangs is er ook een poel aangelegd waarin regenwater wordt opgevangen, zodat 100% van het water gerecycled kan worden. Bovendien is de kas uitgerust met een dak van acrylaat: dit is volledig UV-transparant en biedt dezelfde ervaring als buiten telen.

Alle investeringen zijn gedaan zodat het bedrijf jaarrond gelijke en zeer productiever microgroenten kan telen onder HACCP en GMP certificeringen. "Al deze voorzieningen en verbeteringen bieden daarnaast een geweldige kans voor degenen die de cannabismarkt op een hoog niveau willen betreden", legt Ian uit. "Wij betreden deze markt omdat we premium en biologische cannabis van hoge kwaliteit willen telen." 

Hij gaat verder: "Er zijn verschillende mogelijkheden voor de locatie. Eén mogelijkheid is om planten te telen totdat ze in het knopstadium zijn. De verwachting is dat we ongeveer 15.000 kg planten per jaar kunnen telen, afhankelijk van het groeistadium ten tijde van de verkoop. De tweede mogelijkheid is om een kweekfaciliteit op te zetten. Aangezien de locatie volledig is uitgerust om stekken te produceren door middel van weefselkweek, zou het leveren van planten aan andere faciliteiten een geweldige markt zijn voor ons." 

De enorme kennis van het team komt dan ook goed van pas bij deze plannen. Ian is al meer dan 20 jaar werkzaam in de industrie en weet alles over de teelt, dankzij zijn activiteiten op het gebied van microgroenten en bladgroenten. Daarom is het ook een optie om 40% van de activa van het bedrijf te kopen en zo mee te werken in het bedrijf. Daarnaast is het ook mogelijk om het gehele bedrijf over te nemen, zowel het vastgoed als de kas. In dat geval is het ook een mogelijkheid om het ervaren team in te huren. "We zijn nu actief op zoek naar een koper die aandelen of activa van het bedrijf wil kopen. In beide opties kunnen wij ons goed vinden."

Voor meer informatie:
Fred VanderVelde 
Royal LePage 
fredv@royallepage.ca 
905-719-7489. 
http://www.venturehomes.ca/trebtour.asp?tourid=51314 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.