Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: Cukrov voorziet mooie toekomst voor paprikateelt

Supafresh is een familiebedrijf uit Perth dat is gespecialiseerd in de teelt van bladgroenten, broccoli en aubergine. 50% van hun baby-leaf producten wordt verkocht onder hun eigen merknaam. De rest van de producten wordt verkocht onder het huismerk van verschillende supermarkten. De paprika's, aubergines en broccoli worden rechtstreeks aan de supermarkten geleverd. 

Directeur Troy Cukrov: 'We zien beide takken van ons bedrijf snel groeien.' Om deze nieuwe groei aan te kunnen is de teelt uitgebreid en is er begonnen met de bouw van een nieuwe schaduwruimte. 



Cukrov: 'Deel 1, met een oppervlakte van 48.000 vierkante meter, is nu volledig in gebruik. Deel 2 zal 40.000 vierkante meter omslaan en moet volgend jaar klaar zijn voor gebruik.' Daarnaast wil het bedrijf de teelt ook uitbreiden naar het Noorden en het Zuiden om zo de seizoensproductie te optimaliseren.'Ik verwacht dat we binnen vijf jaar Noordelijke en Zuidelijke productiegebieden in gebruik zullen hebben.' 

Volgens Cukrov ziet de binnenlandse markt er over het algemeen goed uit: 'De volumes blijven langzaam groeien. Iedereen is zich wel prijsbewust op deze markt en daarom proberen we de beste prijzen te bieden omdat dit in een ieders voordeel is. Hierdoor hebben we nog geen inkrimping gezien in onze volumes. Dat is maar goed ook want het is momenteel lastig om een plaatsje te veroveren op de exportmarkt. Ons bedrijf exporteert wel naar verschillende Aziatische markten; Singapore, Hong Kong en Kuala Lumpur, maar (met de uitzondering van Hong Kong) het blijft lastig om te concurreren met goedkope lokale producten. We willen in de toekomst wel gaan exporteren, maar dan zullende wisselkoersen eerst weer bij moeten trekken.'

Voor meer informatie:
Troy Cukrov
Supafresh
Tel: +61 8 9414 3871
Mob: +61 8 9414 3872
troy@supafresh.com.au
www.supafresh.com.au
Publicatiedatum: