Groenten- en fruitsector aan de slag met verduurzaming verpakkingen

Vrijdagochtend 16 november heeft er een werksessie plaatsgevonden van de GroentenFruit Huis Werkgroep Verpakkingen. Deze werkgroep, met deelnemers vanuit diverse groenten- en fruitbedrijven, werkt aan het nieuwe Branche Verduurzamingsplan Verpakkingen voor de groenten- en fruitsector. Dit plan wordt opgesteld in afstemming met de werkwijze van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Met ondersteuning van Partners for Innovation heeft de werkgroep, aan de hand van vijf pijlers, in groepjes diverse onderwerpen op het gebied van verduurzaming verpakkingen uitgewerkt. Met een plenaire presentatie en discussieronde is ervoor gezorgd dat iedereen zijn of haar bijdrage kon leveren. De verzamelde input vormt een fundament voor het nieuwe Branche Verduurzamingsplan Verpakkingen (2019-2022). Het huidige brancheplan loopt in 2018 af. Mede op basis van de ervaringen en lopende evaluatie wil de sector graag nieuwe doelen stellen.

In de groenten & fruitsector zijn al diverse innovatieve en relevante stappen gemaakt in de verduurzaming van verpakkingen. Met de stap naar een hernieuwd brancheplan wil GroentenFruit Huis als brancheorganisatie van de Nederlandse groenten- en fruitsector, gezamenlijk met haar leden stappen zetten in verdere sectorverduurzaming en een belangrijke bijdrage leveren aan de circulaire economie. Verpakkingen is een van de focusgebieden binnen het duurzaamheidsprogramma van GroentenFruit Huis.

Bron: GroentenFruit Huis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven