Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenovereenkomst tussen Amerika en Mexicaanse telers blijft van kracht

Hoewel Florida Tomato Exchange (FTE) het Amerikaanse ministerie van Handel eerder deze week nog verzocht om deze overeenkomst te beĆ«indigen en de referentieprijzen te schrappen, is de FTE  geen mede-ondertekenaar van de overeenkomst en vertegenwoordigt zij slechts een klein deel van de Amerikaanse sector. Zodoende kan de FTE een dergelijke beslissing niet afdwingen.

De Mexicaanse ondertekenaars laten weten teleurgesteld te zijn in het feit dat FTE een dergelijk verzoek heeft ingediend. Volgens hen heeft FTE gedurende de eerste vijf jaar van de overeenkomst nooit problemen gemeld en haar meest recente eisen worden rechtstreeks tegengesproken door het Amerikaanse ministerie van Handel. "Het verzoek van FTE is opvallend aangezien de vele Mexicaanse tomaten van FTE-Leden zoals Lipman, Procacci, DiMare en Pacific Tomato Growers afnemen. We snappen er niets van," aldus Mario Robles, van de vereniging Sinaloa. 

Mexicaanse ondertekenaars zeggen dat ze al vijf jaar met het ministerie van Handel samenwerken aan de naleving van de overeenkomst en sinds juni bezig zijn met het verbeteren van een aantal monitoring- en nalevingsbepalingen om het kader dat al sinds 2013 in werking is verder te versterken. 

Voor meer informatie:
In Mexico:
Mario Robles
CIDH-CAADES
Tel: (667) 7160785
Tel: (667) 7166499

In de Verenigde Staten:
Martin Ley
Fresh Evolution
amley@fresh-evolution.com

Publicatiedatum: