Italië:

Hoge prijzen voor komkommers en aubergines

Er is weinig product en de prijs is wat hoger dan gemiddeld. Het is een goed moment voor Italiaanse komkommers en aubergines. Roberto Bologna is een belangrijke teler uit Igea Marina, bij Rimini, die een groot deel van zijn oogst afzet op de groothandelsmarkt in Cesena.

Komkommers uit Romagna

"Tot laat in de herfst teel ik de groenten in de kas en ik kan er nu een goede prijs voor krijgen. Juli was een slechte maand. Toen waren de prijzen voor komkommers erg laag en daarna was er sprake van een stijgende lijn. In oktober en nu ook in november blijft de consument doorgaan met het consumeren van komkommers, misschien ten koste van de wintergroenten."

Roberto Bologna

Wat betreft de aubergines zegt Roberto dat de prijzen gedurende het jaar hoog en laag zijn geweest en dat de prijzen nu goed zijn. Hij teelt lange, ronde zwarte, ronde paarse en gestreepte aubergines.

"De prijzen zijn nu goed vanwege het gebrek aan product. De schade die, vooral in het zuiden, door het slechte weer is veroorzaakt, is voelbaar en in het noorden van Italië worden minder groenten die afkomstig zijn uit het zuiden op de markt gebracht. En de hoge temperaturen voor de tijd van het jaar dragen bij aan de consumptie van deze groenten", zegt Roberto.

Italiaanse aubergines

Groothandelaar Massimo Castrogiovanni bevestigt dat de prijzen voor komkommers en aubergines hoger zijn dan normaal gesproken het geval is. "Om een voorbeeld te geven: de lange aubergines kosten ongeveer €3,00 per kilo, de paarse ongeveer €2,20. Aubergines die uit Spanje worden geïmporteerd, hebben een prijs die ligt tussen de €1,50 en €1,60 per kilo. De prijzen voor komkommer variëren tussen de €1,20 en €1,70 per kilo, maar dit hangt allemaal af van de herkomst en kwaliteit."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven