Beekenkamp Plants

Nieuwe sorteermachine voor vruchtgewassen

Beekenkamp Plants zit middenin het vruchtgewassenseizoen en daarvoor is een waardevolle investering gedaan. Op de locatie in ’s-Gravenzande is er een nieuwe sorteermachine geplaatst, de TTA FlexSorter.

De FlexSorter is één van de nieuwste in zijn soort en heeft vele voordelen wat betreft de kwaliteit van de jonge groentenplanten, volgens Beekenkamp. "Met deze machine worden de planten in één beweging uit de tray gehaald, beoordeeld en gesorteerd terug geplaatst in de tray. In tegenstelling tot andere systemen waar de planten twee keer opgepakt worden, doet de nieuwe sorteermachine bij maar één keer. Deze handeling voorkomt plantschade en komt de kwaliteit van de plant zeer ten goede."

Een ander belangrijk voordeel is dat de nieuwe sorteermachine is uitgerust met een geïntegreerd ontsmettingssysteem voor de plantgrijpers. Op deze manier wordt er schoner gewerkt en is er in het beginstadium minder kans op uitbraak van ziektes en plagen. Daarnaast worden de planten gespreid tijdens de opname voor de beoordeling. Hierdoor kunnen er ook planten verwerkt worden als zij in een groter stadium zijn. Dat betekent dat de ‘timeframe’ van het sorteren langer is.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants
Korte Kruisweg 141
2676 BS Maasdijk
info@beekenkamp.nl
www.beekenkamp.nl

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven