Bayer Crop Science ziet inkomsten stijgen na de overname van Monsanto

In de agrarische sector (Crop Science) behaalde Bayer een omzet van 3,7 miljard euro. Ongeveer 2,2 miljard euro van dit cijfer had betrekking op de overname van Monsanto. Daarnaast droegen de aan BASF afgestoten activiteiten ongeveer 100 miljoen euro bij vóór de afsluiting van de respectievelijke transacties in augustus. De omzet daalde met 9,5 procent op basis van valuta- en portefeuillecorrectie als gevolg van de boekhoudkundige maatregelen die in het voorgaande jaar in Brazilië zijn getroffen, wat een positief effect had op de omzet in het derde kwartaal van 2017 als gevolg van de terugname van voorzieningen. De divisie registreerde ook lagere volumes in de regio Europa / Midden-Oosten / Afrika. Op basis van valuta- en portfoliogecorrigeerde verkoopcijfers steeg de omzet jaar na jaar in Noord-Amerika.

Op een pro-forma basis verhoogde Crop Science de omzet met 1,4 procent (Fx adj.), gedeeltelijk als gevolg van een aanzienlijke groei bij Corn Seed & Traits en Soybean Seed & Traits. Bij Herbicides was de proforma-omzet hoger als gevolg van hogere prijzen en volumes in de regio's Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Wat betreft fungiciden en insecticiden daalden de proforma-omzet als gevolg van de effecten in Brazilië in het voorgaande jaar en het droge weer in Europa.

EBITDA voor speciale items van Crop Science steeg met 25,7 procent naar 386 miljoen euro. "Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan de winst van 255 miljoen euro door de nieuw verworven onderneming", aldus Werner Baumann, voorzitter van de Raad van Bestuur. Negatieve factoren, die van invloed waren op de winst omvatten de boekhoudkundige maatregelen die in het voorgaande jaar in Brazilië zijn genomen, lagere volumes in Europa, hogere andere bedrijfsopbrengsten in het voorgaande jaar, de pro rata aangepaste inkomsten van het derde kwartaal van de afgestoten activiteiten aan BASF en een negatief valuta-effect van 59 miljoen euro (exclusief de overgenomen business).

In verband met het gewasbeschermingsmiddel glyfosaat, hebben vanaf 30 oktober ongeveer 9.300 eisers in de Verenigde Staten rechtszaken aangespannen. "We blijven geloven dat we verdienstelijke verdedigingen hebben en zijn van plan om ons krachtig te verdedigen in al deze rechtszaken", onderstreepte Baumann. Sprekend over de zaak Johnson zei hij dat het vonnis een enkel vonnis is van een rechtbank van eerste aanleg en niet bindend is voor de andere procedures. Bayer beschouwt de beslissing als onjuist en zal daarom in hoger beroep gaan bij het Californische hof van beroep. "Glyfosaat is veilig voor gebruik bij gebruik volgens de instructies op het etiket, zoals bevestigd door meer dan 800 wetenschappelijke onderzoeken, tientallen jaren praktische ervaring met glyfosaat en de beoordelingen van regelgevende instanties in meer dan 160 landen", aldus het bedrijf.

Voor meer informatie:
Bayer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven