Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Stephan Kohn, Heinrich Glaeser Nachf:

"Oogstfolie creëert een microklimaat gelijk aan een kas"

Plotselinge vorst in april, hagel, hevige regen en andere weersomstandigheden of ongewenst bezoek van insecten op teeltlocaties: tegenwoordig moeten teeltbedrijven op alles voorbereid zijn. GLAESERgrow uit het Duitse Ulm werkt aan materialen om de groei en oogst van gewassen zeker te stellen, zelfs onder extreme omstandigheden. 

Groeifleece
GLAESERgrow is sinds 2010 betrokken bij de distributie en productie van groeifleece, folies en netten voor de AGF-sector. Met het groeifleece worden planten op de volle grond bedekt, die hen vooral 's nachts beschermt. Ze creëren een uniforme warmte en vochtuitwisseling en daardoor een optimale groei voor gewassen. 

Eberhard Brack: "Het fleece versnelt rijping." De groeicijfers stijgen en daarmee kan het fleece  i.v.m. klimaatverandering een groeiende markt vormen.

Het bedrijf heeft onlangs 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een verwerkingsstation en nieuwe magazijnen. De verwerking, verpakking en afwerking van de fleecerollen vindt plaats op het verwerkingsstation. 

Milieuvriendelijke alternatieven
GLAESERgrow heeft ook andere spullen in z'n assortiment. Zo is er Perfolia oogstfolie, dat een microklimaat gelijk aan een kas creëert. Bedrijfsleider Stephan Kohn: "Op de dag absorbeert deze folie zonne-energie en 's nachts reduceert het de infrarode straling van de grond. Bovendien vermindert het de groei van onkruid."

Netten ter bescherming tegen hagel en vogels, innovatieve kasfolie en stro- graan- en hooibaalfleece completeren de productlijn. Het nieuwste is een suikerbietfleece. 

GLAESERgrow groeifleece over aardappelen

Heinrich GLAESER wil z'n milieu-impact laag houden. Kohn: "Een deel van ons bedrijf recyclet materialen uit de traditionele sector, waardoor we afval kopen en hergebruiken. We proberen ook non- woven materialen te recyclen."

Wereldwijde service
"We leveren aan de hele AGF sector, wereldwijd. In Zuid-Amerika doen we het heel goed." Alles wordt centraal gecontroleerd vanuit Ulm en vanuit verschillende landen in Europa is er support. 

GLAESERgrow is onderdeel van de GLAESER Group. Het is een traditioneel familiebedrijf, dat sinds 1888 betrokken is bij de recycling, productie en handel in textiel en plastic. Het bedrijf heeft 800 mensen in dienst. 

Op ExpoSE 2018 zijn ze te vinden in Hall 2 voor advies, samples en de laatste ontwikkelingen binnen hun productlijn.

Voor meer informatie:
Stephan Kohn
Heinrich GLAESER Nachf. GmbH 
Blaubeurer Str. 263
89081 Ulm
Deutschland
Telefon: +49 (0)731 3981-178
E-Mail: grow@glaeser-textil-ulm.de
Web: www.glaeser-textil-ulm.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven