In Hesse wordt nog geoogst

Kasaardbeien tegelijkertijd met vollegrondsteelt op de markt

Aan het einde van het jaar zal het gloednieuwe kassencomplex van teeltbedrijf 'Reichenspurner Hof', dat tussen Tüßling en Polling ligt, klaar zijn. Over een week of 3 wordt het eerste fruit al afgezet. Tegelijkertijd worden de laatste vollegrondsaardbeien van het jaar nog steeds verhandeld in andere delen van Duitsland. Een dergelijke overlap is nog niet eerder gezien. 

Op de boerenmarkt in Mühldorf zijn de eerste regionaal geteelde aardbeien te koop. Peter Reichenspurner: "We hebben drie weken geoogst. Over een paar weken worden tomaten en paprika's voor de eerste keer geoogst. Alles loopt op schema voor de kerst." In totaal investeert Reichenspurner Hof 30 miljoen euro in dit project. Aardbeien, tomaten en paprika's doen het goed in een kas met een oppervlakte van 15 ha.

Chiemgau aardbeien worden verkocht in Edeka winkels, op weekmarkten en boerenmarkten.

Vollegrondsaardbeien
De hitte en droogte van dit jaar hebben een negatieve impact op de vollegrondsteelt. In Hessian Wetteraukreis droegen de aardbeien voor de tweede keer dit jaar fruit, waardoor er nu nog vollegrondsaardbeien te krijgen zijn. ''Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Door de mooie herfsttemperaturen is de kwaliteit vergelijkbaar met die van de zomer," zegt Maximilian Reuhl van de Wetterauer Fruits Production Company. ''We zullen tot het einde van de week kunnen oogsten."

Voor meer informatie:
Reichenspurner Hof GdbR
Obergarching 106, 84518 Garching
Tel: 08634 - 1658
Fax: 08634 - 66165
E-Mail: info@reichenspurner-hof.de 
Website: www.reichenspurner-hof.de  

Wetterauer Früchtchen
Altstädter Feld 1
35516 Münzenberg
Tel 06033/970325
Fax: 06033 970324
info@wetterauer-fruechtchen.de 
www.wetterauer-fruechtchen.de     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven