Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oostenrijkse teelt verlaagt importcijfers

Oogst Frutura tomaten uit Bad Blumau start

Herfsttemperaturen in Oostenrijk zijn meestal te laag voor tomaten. In Bad Blumau rijpen nu Spar Premium Blumauer cherrytomaten in een met aardwarmte verhitte kas.

De herfsttomaatjes uit Bad Blumau doen niets onder voor de zomeroogst wat aroma of zoetheid betreft. Dit komt door het thermale water waarmee de kassen van Frutura Thermal Vegetable World verhit worden. Zo kunnen de Spar Premium Blumauer Cherry Tomatoes en Blumauer Midi Risp tomaten tot hun optimale rijpheid groeien zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. De twee rassen zijn in Oostenrijk alleen verkrijgbaar bij Spar, Eurospar en Interspar. 

Lokale groene teelt dankzij regeneratieve energie

Tomaten zijn heel populair in Oostenrijk. Volgens statistieken wordt 29 kg per gezin per jaar geconsumeerd. Er is vooral vraag naar kleine, zoete rassen die niet in Oostenrijk groeien, of slechts een aantal weken per jaar. Ze komen uit Italië of Spanje of uit Oostenrijkse kassen. Dit laatste genereert veel CO2-uitstoot.

In tegenstelling hiermee is de rode groente uit Bad Blumau beter voor het milieu. Volgens het Federal Environment Agency veroorzaakt de oogst van Frutura Thermal Vegetable World zo'n 28.000 ton minder CO2 uitstoot per jaar dan andere warme kassen. En door minder import bespaart Frutura Thermal Vegetable World 1 miljoen km op de weg per jaar. Spar is de exclusieve marketing partner in Oostenrijk. 

Oostenrijkse teelt verlaagt import
Meer dan 70% van de tomaten en meer dan 60% van de paprika's worden elk jaar in Oostenrijk geïmporteerd omdat de binnenlandse teelt veel te laag is. De totale oogst van Frutura Thermal Vegetable World van zo'n 6.000 ton groenten per jaar vermindert de import uit andere landen zonder dat dit ten koste gaat van lokale groententelers.

Bron: APA-OTS

Voor meer informatie:
Frutura Obst & Gemüse Kompetenzzentrum GmbH
Fruturastraße 1
8224 Hartl, Österreich
Tel.: 03334 41800
E-Mail: office@frutura.com
Web: www.frutura.com  

Publicatiedatum: