Bulgaarse teler roept verpakte spinazie terug

Het Bulgaarse bureau voor voedselveiligheid (BFSA) heeft een bepaald merk verpakte spinazie teruggeroepen. De spinazie is mogelijk vermengd met doornappelbladeren, die zeer giftig zijn.

Het bureau voerde een onderzoek uit, nadat twee inwoners van de stad Targovishte na consumptie van de spinazie onwel waren geworden. Bij de twee consumenten werd mogelijke atropine-vergiftiging vastgesteld. Een inwoner van Kostinbrod heeft foto's van hetzelfde spinaziemerk opgestuurd, waarop de doornappelbladeren te zien zijn.

De verpakte spinazie werd verkocht door een retailketen in Kostinbrod en een hypermarkt in Targovishte. De verantwoordelijke teler is gevestigd in de regio Plovdiv.

Uit een inspectie bij de faciliteiten van de teler bleek dat de spinazie was schoongemaakt en verpakt in een niet-geregistreerd pakstation. De persoon die hiervoor verantwoordelijk is heeft een boete gekregen. Het bedrijf heeft alle retailers waaraan wordt geleverd op de hoogte gebracht en is begonnen om de spinazie weer van de markt te halen. Het totale volume aan spinazie dat mogelijk met de doornappelbladeren is vermengd komt neer op 1.775 kg. Consumenten worden geadviseerd om de verpakte spinatie niet te eten en deze bij het verkooppunt terug te brengen. 

Bron: Focus-fen.net


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven