Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Australische telers maken zich zorgen over langere hitteperioden

In 2018 werden Australische komkommertelers geconfronteerd met een uitdagende winter. Ze kregen te maken met langere perioden van koude, waarbij ijs vaak hun kassen bedekte met als gevolg dat ze verliezen leden van maximaal 40% van de gewassen als gevolg van fruitschurft. "Nu zijn ze zomergewassen aan het planten en, nu het Australische Bureau of Meteorology de kans 80% schat op warmer weer dan gemiddeld (dag en nacht) voor de periode van november-januari, is hittestress een grote zorg", legt het team van het in Australië gevestigde Abundant Seeds uit. "Planten die gedurende langdurige perioden worden blootgesteld aan hoge temperaturen, met name wanneer het ook de hele nacht warm blijft, zijn vatbaarder voor pest- en ziekte-uitbraken, en kunnen reageren door zich van hun vruchten te ontdoen. De opbrengsten nemen af ​​en in het slechtste geval mislukt de oogst helemaal."

Het team van Abundant Seeds legt uit hoe ze een groeiend aantal telers helpen bij het tegemoet treden van de wisseling van het seizoen met nieuw vertrouwen. "De nieuwe aanplant is hun geheime wapen. We krijgen feedback van telers die onze variëteiten hebben geplant: ze laten ons weten dat ze een grotere koude- en hittetolerantie hebben, een krachtige groei en fruitproductie, een langere plukcyclus en fruit met verbeterde kleur, vorm en uniformiteit. Dit moedigt hen aan om opnieuw onze variëteiten te kiezen en uit te breiden naar hun volledige areaal: onze planten zijn geschikter voor de teeltomgeving en daarom gezonder."

Universitaire veredeling
Abundant Seeds werkte in 2011 samen met het Plant Breeding Institute (PBI) van Sydney University en sindsdien veredelen plantwetenschappers komkommers die geschikt zijn voor Australische omstandigheden en low-tech (onverwarmde, ongekoelde) kassen. "Dit staat in schril contrast met internationaal veredelde zaden die gekweekt zijn in hightech kassen met klimaatbeheersing in Europa of de Verenigde Staten", legt Sarah Pearson, Abundant's Sales and Operations Manager, uit.

"Onze absolute focus is om betere opties en betere resultaten voor telers te bieden, en daarmee superieure groenten voor de consument", vervolgt ze. "We hebben hier in Australië hoogwaardige variëteiten ontwikkeld en geproduceerd die perfect zijn voor teelt in Australische omstandigheden. Wij, en de Australische telers, hebben enorm veel geluk met deze samenwerking met de PBI van de University of Sydney. Hun wetenschappers zijn in staat om planten te veredelen die substantiële voordelen bieden aan telers zonder de noodzaak van grote veranderingen in hun teeltwijzen. Dat onze eerste winter- en lenteproeven zo succesvol zijn en zo goed worden ontvangen door telers is het bewijs dat we op de goede weg zijn en dat er een sterke vraag is naar lokaal ontwikkelde zaden."

Voor meer informatie:
Abundant Seeds
Unit 23, 376-380 Eastern Valley Way
Chatswood NSW 2067 Australia
t: +61 475 148 018 

Postal Address
PO Box 3174
Willoughby North NSW 2068
https://abundantseeds.com/better-cucumbers-for-your-summer-crop/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven