"Onze Vietnamese chili's zijn concurrentiekrachtig dankzij onze hightech teeltmethoden"

Voor Mina Export, een in Vietnam gevestigd exportbedrijf, heeft de investering in hightech landbouwapparatuur zijn vruchten afgeworpen. Met een nieuwe licentie op zak om naar de Europese markt te exporteren, is het bedrijf klaar om de regio te veroveren met hun rode chilipeper, of zoals het in Vietnam wordt genoemd: Bird's Eye Chili.

Mina Export heeft een teeltbedrijf dat hightech apparatuur gebruikt om chilipeper in hun kas te telen. Hierdoor kunnen ze een relatief grote hoeveelheid chili verbouwen met slechts 7 ha. Steven Le, exportmanager voor Mina Export legt uit: "Momenteel zijn wij de enige hightech chilipeperteler die strikt wordt gecontroleerd door het Vietnamese ministerie voor plantenbescherming en een vergunning heeft om te exporteren naar de Europese markt. Onze producten worden momenteel verbouwd op een oppervlakte van 7 hectare in een kas. We passen ook geavanceerde technologie van landbouwproductie toe uit Israël, dus we hebben een gemiddelde opbrengst van 2-3 ton per dag en deze hoeveelheid neemt voortdurend toe."

Nu de chilipeperteelt toeneemt en het teeltbedrijf de nieuwe licentie om naar Europa te exporteren op zak heeft, betekent dit dat Mina Export op zoek moet naar nieuwe markten om hun Bird's Eye Chili te verkopen. "De markt waarop we ons richten, is de Europese high-end markt. Vroeger kon Vietnam alleen verse chili exporteren naar twee Europese landen: Noorwegen en Zwitserland. Het bezitten van een licentie voor export naar Europa heeft ons in staat gesteld om het enige bedrijf in Vietnam te worden dat nu in aanmerking komt om het chiliproduct op de markt te brengen in de resterende 27 landen in Europa, waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland en België. Dit is een geweldige kans voor ons om het vertrouwen van internationale klanten voor chiliproducten uit Vietnam terug te winnen."

Vietnam is echter niet het enige land in de wereld dat de chili exporteert. Mina Exports wist vanaf het begin dat ze te maken hadden met felle concurrentie uit Thailand, India en Zuid-Afrika: "We willen de nadruk leggen op het verschil in de kwaliteit van hightech landbouw in vergelijking me op de traditionele manier geteelde producten. High-tech landbouw stelt ons in staat om de dagelijkse inname van chili te beheersen. Daarom zijn onze producten zeer geurig, pittig en vooral de houdbaarheid is langer dan bij normale producten. Dankzij onze hightech teeltmethoden is onze rode chili competitief."

Hoewel het grootste deel van de wereld het product kent als Red Chili, noemen ze het in Vietnam het 'Bird's Eye Chili', dat lokaal erg populair is. Het herkennen van het product is volgens Le eenvoudig: de chili is gemiddeld ongeveer 3-6 cm groot, de Scoville-schaal is ongeveer 50.000 - 100.000 SHU en chili wijzen op karakteristieke wijze naar de hemel. Bird's eye chili is een zeer populaire specerij in Aziatische keukens in het algemeen en Zuidoost-Azië in het bijzonder. In de Vietnamese keuken worden chili's gebruikt in soepen, salades en gefrituurde gerechten. Ze worden ook gemaakt in dipsaus, zoals vissaus, sojasaus, zout of rauw eten."

Voor meer informatie:
Steven Le
Mina Exports
Tel: +84 932124237
Email: steven@minaexport.net  
www.minafruit.net  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven