Bosman Van Zaal, ClimaPora:

"Het hele jaar door telen, overal"

Jaarrond telen komt de toenemende vraag naar voedsel en gewassen tegemoet. Maar niet elke omgeving en elk klimaat laat dit toe. Daarom ontwikkelt Bosman Van Zaal efficiënte klimaatsystemen die dit mogelijk maken, ongeacht de productielocatie en het type teelt. Bovendien verhoogt het de efficiëntie van het CO2-verbruik, aldus het bedrijf. Dit dankzij het semi-gesloten karakter van de kas.

"Met de ClimaPora hebben wij een innovatieve en duurzame klimaattechniek ontworpen, die breed inzetbaar is voor zowel de groenten- als sierteelt, overal ter wereld. We hebben de ClimaPora ontwikkeld om de meest ideale groeiomstandigheden te creëren gedurende het hele seizoen ongeacht de locatie. Het is volledig geïntegreerd in de kasconstructie en door zijn semi-gesloten karakter zorgt het voor een efficiënter verbruik van CO2. Het systeem is op maat gemaakt: er zijn verschillende opties en toepassingen beschikbaar."

De luchtbehandeling vindt plaats in een compacte klimaatkamer, die de mogelijkheid biedt om lucht van buiten of van binnen de kas te koelen, verwarmen, bevochtigen, ontvochtigen of een combinatie daarvan. Er kan water worden geoogst uit vochtige lucht en de ClimaPora kan worden uitgerust met zowel adiabatische als mechanische koeling. Het risico van schadelijke insecten wordt beperkt door overdruk.

Voor meer informatie:
Bosman van Zaal
+31 297 344 344
sales@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven