Spanje:

Inverdron, een project voor het monitoren van kassen

De rector van de Universiteit van Almeria, Carmelo Rodríguez, heeft verslag gedaan van de vordering van het Transfiere Plan, dat gericht is op het verlenen van hulp aan bedrijven voor kennisoverdracht naar strategische sectoren in de provincie Almeria. Vanaf het begin heeft La Unión deelgenomen aan dit plan met het zogenaamde Inverdron Project.

Het doel van Inverdron is het monitoren van gewassen door middel van spectraalbeelden. Deze maken een verbetering van het monitoringproces en van de toepassing van de benodigde behandelingen voor een verbetering van de productiviteit mogelijk. Onderzoekers wijzen er op dat de toepassing hiervan bij gewassen in kassen aangetast wordt door de vervorming van het reflectiesignaal als gevolg van het type en de dikte van de kunststoffen die de gewassen bedekken. Het project beoogt de ontwikkeling van protocollen voor de verwerking van spectrale beelden door middel van dronevluchten buiten de kassen. Dit zal de basis leggen voor de ontwikkeling van monitoringsystemen met een hoge nauwkeurigheid voor wintergewassen.

In het kader hiervan staat een experiment gepland, waarin gefocust wordt op twee belangrijke gewassen en waarin rekening wordt gehouden met de verscheidenheid aan types plastic die gebruikt wordt, zoals de technici van La Unión uitleggen. De door middel van drones verkregen spectrale gegevens zullen door sensors in de kassen worden gevalideerd en verwerkt worden door middel van Object-Oriented Image Analysis (OBIA) en Deep Learning technieken. Dit zal het mogelijk maken om anomalieën in gewassen te ontdekken, die er mogelijk op wijzen dat ze aangetast zijn door ziekte.

 

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven