Telers optimistisch

Goede weersomstandigheden bij de start van het komkommerseizoen in Florida

Het seizoen van de komkommer in Florida is net begonnen, waar in een aantal gebieden al wordt geoogst. Het ontbreken van orkanen of andere tropische stormactiviteit in Midden- en Zuid-Florida heeft ertoe geleid dat de teeltomstandigheden in die gebieden ideaal zijn geweest. Als gevolg daarvan zijn telers optimistisch over de komende maanden.

"Het komkommerseizoen is ongeveer tien dagen bezig", zei Troy Bennett van VeggiFruit. "Het komt nu voornamelijk uit Centraal-Florida met een klein deel uit Immokalee." De teeltomstandigheden waren goed en daarom verwachten we geen problemen te hebben met betrekking tot kwaliteit of voorraden. We hebben dit jaar geen last ondervonden van stormen in tegenstelling tot vorig jaar toen de orkaanactiviteit vele gewassen vernietigde."

Onzekere markt
Op dit moment zijn de prijzen voor komkommers uit Florida sterk. Dit is een weerspiegeling van het gebrek aan volume in sommige andere gebieden evenals het feit dat Mexico op het moment op het gebied van bevoorrading geen succes heeft. De teelt in Mexico is beïnvloed door zware regenval, maar als het eenmaal op gang komt, zal het voor de telers uit Florida moeilijker worden om te concurreren.

"Op dit moment zien we een ongewone druk," merkt Bennett op. "Komkommerprijzen in Florida voor 'Super' zijn ongeveer 17 euro, en voor 'Select' ongeveer 10 euro. De markten in Nogales en McAllen begonnen met 10 euro voor 'Super' en 8 euro voor 'Select'. Dit zal er voor zorgen dat het een zware uitdaging wordt voor Florida om te concurreren, omdat de kwaliteit van Mexico op dit moment redelijk goed is. Maar Mexico heeft slecht weer gehad wat de teelt heeft getroffen en dit is mogelijk gunstig voor Florida."

Vooruit kijken
Ondanks de concurrentie van Mexico blijven de telers in Florida over het algemeen positief en verwachten ze een goed komkommerseizoen met fatsoenlijke kwaliteit en goede opbrengsten die al zichtbaar zijn.

Bennett voegde eraan toe dat de komkommerteelt in Honduras over een paar maanden ook op de markt zal komen. Dit is een relatief klein teeltgebied, maar het heeft de afgelopen jaren een uitstekende groei gekend. "Vanaf januari zouden er komkommers uit Honduras moeten komen", zei hij. "De kwaliteit is uitstekend in dit gebied en we verwachten een toename van de teelt uit Honduras van ongeveer tien procent."

Voor meer informatie:
Troy Bennett
VeggiFruit
Tel: +1 (407) 654-9997
troy@veggifruit.com
www.veggifruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven