Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gautier Sementi

Italiaanse veredelaar komt met nieuw ras: de Twitter courgette

Dankzij voortdurende onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden presenteert het Italiaanse Gautier Sementi zijn nieuwe courgetteras met de naam Twitter F1. Dit ras is geschikt voor zomer- en herfstplantingen in kassen of tunnels. Een van de telers die de Twitter F1-courgette teelt, is Angelo Piritore.

Twitter F1 courgettes van Gautier

"Twitter F1 is een ras zomer/herfstras. De producties zijn zowel in de herfst als in de winter en daarom wordt de courgette geplant van 30 augustus tot 10 oktober. Angelo Piritore van het gelijknamige bedrijf testte het ras het laatste seizoen. Hij heeft besloten om Twitter F1 te telen op alle hectares die bestemd zijn voor courgettes. Begin september is hij begonnen met verplanten", zegt Firrincieli, manager bij Gautier Sementi.

Melchiorre en Angelo Piritore uit Licata

Twitter F1 is een ras dat elegante courgettes geeft met een donkere en glanzende groene kleur. Het is zeer goed bestand tegen vocht dat kan leiden tot afgebroken of puntige courgettes, aldus de veredelaar.

De planten van Twitter F1

De resistentie tegen meeldauw vertaalt zich in een aanzienlijk voordeel voor de teler wat betreft de financiën. Dit heeft te maken met de weinige behandelingen die nodig zijn om plantenziekten te voorkomen en ook vanwege de grotere opbrengst. De plant heeft een groot aanpassingsvermogen en is geschikt voor veel verschillende soorten bodemstructuren.

Fabio Firrincieli en Angelo Piritore

"De plant is gemakkelijk te beschermen met touw of riet en daarom is er ook in het arbeidsproces een aanzienlijke besparing. De productie blijft constant gedurende de gehele productiecyclus", zegt Firrincieli.

Contact:
Gautier Sementi
Via Pola, 17-19
47023 Cesena (FC) - Italië
Tel.: (+39) 0547 29066
Fax: (+39) 0547 29963
Email: info@gautiersementi.com 
Web: www.gautiersemences.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven