18% groenten momenteel lokaal geteeld

Qatar wil zelfvoorzienend worden in groenten

Het Qatarese ministerie van Landbouw en Milieu (MME) onderneemt veel initiatieven om de landbouwsector te ontwikkelen door middel van het bieden van ondersteuning aan teeltbedrijven en investeerders.

De landbouwstrategie van Qatar is gericht op het verminderen van de afhankelijkheid van import en het bereiken van zelfvoorziening in groenten. Het is gebaseerd op de uitbreidingsplannen om landbouwproducten te telen en andere levensmiddelen te produceren zoals groenten, dadels, rood vlees, gevogelte, eieren, vis en melk.

Yousef Al Khulaifi, directeur van Agricultural Affairs Department van het MME, liet weten dat het huidige percentage zelfvoorziening voor de plantaardige productie varieert van product tot product. "Het percentage lokaal geproduceerde groenten is ongeveer 18 procent. Voor sommige producten ligt dat percentage hoger en we hopen dat we in de komende jaren zelfvoorzienend kunnen worden in die soorten groenten." Over dadels zei hij:"Qatars dadelteelt vervult 86 procent van de nationale vraag."

Bron: thepeninsulaqatar.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019