Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Optimaliseren uitmalen zout water

Glastuinbouwondernemers meten waterkwaliteit rond hun bedrijf

Glastuinbouwondernemers in de omgeving van het Van den Burggemaal in het Westlandse Monster zijn 15 oktober gestart met het meten van zout- en nitraatgehaltes in het water rond hun bedrijf. De betrokken telers zijn voor hun bedrijfsvoering afhankelijk van goed zoet oppervlaktewater. Omdat op deze plek sprake is van zoute kwel, maalt het Van den Burggemaal structureel water uit om het zout af te voeren. Doel van het samen meten is om te kijken of dat zuiniger kan.

Hoogheemraad Ingrid ter Woorst: “In tijden van droogte pompen wij zoet water vanuit het Brielse Meer ons gebied binnen om de peilen en de waterkwaliteit op niveau te houden. Wij hebben daarover afspraken met collega-waterschap Hollandse Delta. Als wij dan een deel daarvan weer het gebied uitmalen bij Monster is dat zonde van het schaarse zoete water en van de energie die daarvoor nodig is. Samen met de ondernemers kijken wij of wij tot een optimalisatie kunnen komen.” In december worden de eerste resultaten verwacht van het samen meten.

Bron: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: