19 november 14.00-17.00, World Horti Center

Nieuwe technologie om zuurstof aan gietwater toe te voegen

In de glastuinbouw is zuurstof cruciaal voor een goed wortelmilieu. Nitox heeft een systeem ontwikkeld om zuurstof te kunnen doseren aan gietwater. TNO heeft Nitox uitgenodigd om op 19 november de mogelijke samenwerking met Nederlandse tuinbouwbedrijven te verkennen.

Nitox is een recent opgericht Noors bedrijf dat systemen ontwikkelt waarmee stabiel super oxynated water met zuurstofgehaltes tot 160 mg/l kan worden geproduceerd. Dit water gaat toepast worden in sportdrank met versneld herstelvermogen, medische toepassingen en in de hoogwaardige glastuinbouw, verwacht Nitox.

Oriënterende studies in Noorwegen leveren duidelijke indicaties dat dit super oxynated water van Nitox een positieve invloed heeft op de gewasontwikkeling en kiemkracht. In een Horizon 2020 fase 2 MKB-project, met een omvang van 2,5 miljoen euro, zal de komende twee jaar deze duurzame technologie worden gevalideerd en in de markt worden geïntroduceerd.

TNO heeft het management van Nitox op 19 november a.s. uitgenodigd voor een bezoek aan het World Horti Center om de mogelijkheden tot samenwerking met Nederlandse bedrijven de glastuinbouw te verkennen.

Op 19 november aanstaande is er van 14.00 tot 17.00 uur gelegenheid om nader met Nitox kennis te maken en mogelijke raakvlakken te verkennen. Nitox zal een korte presentatie geven van de technologie en er is ruimte voor discussie.

TNO denkt dat deze kans met name interessant is voor bedrijven/telers die zoeken naar mogelijkheden om het rendement van hun productie te verhogen, producenten van waterbehandelingssystemen en (turn-key) kassenbouwers.

Aanmelden voor dit evenement kan hier.

Bron: TNO


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven