"Het AVIVE-waterbehandelingssysteem houdt water gezond"

“Water is de meest belangrijke voedingsstof voor planten. Gezond en productief water ondersteunt een winstgevende kas, wat resulteert in een betere oogst, langere houdbaarheid en minder kans op ziekte," zo vertelt Jim Shubat, medeoprichter en technisch directeur bij SanEcoTec. Het bedrijf heeft het AVIVE-waterbehandelingssysteem ontworpen, dat ze tentoonstelden tijdens de goed bezochte Canadian Greenhouse Conference begin oktober.

Het AVIVE-systeem is een bouwkundige oplossing die belangrijke technologieën combineert met duurzame desinfectiemethodes en kennis om gezond water te kunnen leveren. Volgens Jim is deze combinatie het belangrijkst. "De elementen van individuele filtratie en voorbehandeling kunnen variëren per toepassing, maar we gebruiken altijd onze technologie voor het controleren van de waterkwaliteit en Huwa-San peroxide,” vertelt Jim.

“Door dit te doen kunnen we het volledige irrigatiesysteem ondersteunen: druppelirrigatie, beregening en opslagtanks. Ons systeem zorgt ervoor dat het watermanagement vanaf het eerste moment goed loopt." Volgens Jim is één van de belangrijkste voordelen van AVIVE dat het kan ingrijpen voordat er iets misgaat met je gewassen. “Door de waterkwaliteit en de dosering van peroxide continue te controleren, kunnen we vanaf het begin af aan garanderen dat het water veilig is. AVIVE helpt te beschermen tegen besmetting in het water en controleert de formatie van biofilm. Het is een verzekering voor je gewassen."

Het klinkt spannend - maar hoe werkt het precies? En wat is de wetenschap achter dit systeem? Huwa-San Peroxide is een nieuwe generatie van waterstofperoxide met een unieke stabiliseringsperiode dat het net zo effectief of zelfs effectiever is dan chloorproducten. Het systeem is ook uitgebreid getest in vele watertoepassingen. "Anders dan bij veel agressieve stoffen die gebruikt worden in waterbehandelingssystemen, creëert Huwa-San geen negatieve bijproducten. Het wordt afgebroken tot water en zuurstof, en de gecreëerde zuurstof ondersteunt vervolgens weer een gezonde wortelgroei," legt Jim uit.Wat het product nog belangrijker maakt is dat het ook desinfecterend werkt. Waterstofperoxide staat erom bekend dat het effectief is tegen vele soorten micro-organismen. "Huwa-San heeft bewezen effectiever te zijn dan andere middelen met slechts een fractie van de dosis. Aangezien het langzaam afbreekt in irrigatiewater, baant het zich langzaam een weg door het waternetwerk. Terwijl het dit doet controleert de waterstofperoxide de biofilm en beschermt het het water tot op de laatste drup."

“Het behoudt een beschermende werking van het begin tot het eind van het irrigatienetwerk - zo blijft het een biologische controle houden. En dat is hoe het volledige systeem behandeld wordt," vertelt Jim. "Op deze manier behouden we de microbiologische controle op een effectieve manier en creëren we een uitzonderlijke waterkwaliteit."

Voor meer informatie:
Joy Knowles
SanEcoTec
Joy.Knowles@SanEcoTec.com 
T: +1.613.491.0525 x 2620
www.sanecotec.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.