Dubbel jubileum voor Codema: 60 jaar Nederland en 10 jaar China

Codema zal eind dit jaar haar 60-jarig bestaan vieren en tegelijkertijd haar 10-jarig bestaan in China. In het voorbije decennium vonden verscheidene projecten plaats op het gebied van efficiënte teelt- en waterbeheerssystemen binnen moderne kassen.

Codema is één van de exposanten (stand nummer 2HE015) tijdens de tuinbouwbeurs Horti China editie 2018 die in november in Shanghai zal plaatsvinden. Daarom interviewde de organisator het bedrijf om hun ervaring in China te delen.

"Uit onze eigen ervaring waarderen wij de Chinese zakelijke kansen en huidige ontwikkelingen ten zeerste," zei Gideon de Jager, directeur van Codema.

Megaprojecten
In China evolueert de tuinbouwmarkt extreem snel en het land is bereid zich de geavanceerde Nederlandse technologie op correcte wijze eigen te maken. "Eigenlijk hebben we zo veel waardering voor onze Chinese partners en de kansen aldaar dat we een kantoor voor dienstverlening na verkoop zullen oprichten om de ontwikkeling van de markt een duwtje in de rug te geven. Zo kunnen wij dicht bij de partners en klanten staan om een nog betere dienstverlening aan te bieden."

"China is klaar om projecten van zo'n grote schaal te ontwikkelen dat deze niet op de Nederlandse markt zouden kunnen worden uitgevoerd. Dit fascineert ons en dit moedigen wij alleen maar aan door steun te verlenen daar waar we kunnen. Bovendien benadrukken wij het belang van veilige, gezonde en duurzame voeding terwijl wij meer telen met minder grondstoffen en zijn blij met de ruime aandacht die dit vandaag de dag krijgt."

Opleidingen
"Een groot deel van onze projecten werden samen met onze lokale partners tot stand gebracht en zijn steeds een soort tweerichtingsverkeer waarin wij van elkaar kunnen leren. Projecten slagen pas door een goede communicatie en partnerschappen. Wij ontwerpen, ontwikkelen en leveren onze voorgefabriceerde oplossing. Onze lokale partners helpen onze klanten dan met de installatie. Samen met onze supervisors zijn wij in staat om een kant-en-klaar project aan te bieden aan onze klanten. Na het plaatsen van de bestelling voorzien wij opleidingen om er zeker van te zijn dat wij de beste resultaten met ons systeem verkrijgen, samen met het hoogste rendement op investering."

Nadat de Chinese premier Li Keqiang en de Nederlandse premier Rutte samen getuige waren van de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst, gaf de Nederlandse Greenhouse Delta vorm aan de partnerschap met het Nederlandse industriepark Jiashan Sino via een strategisch memorandum. Het Chinese hoogtechnologische landbouwpark met een Horti Center is een fantastisch initiatief volgens Codema. Het getuigt van de nauwe partnerschap tussen China en Nederland, alsook van de noodzakelijke samenwerking binnen de sector.

Codema zal deelnemen aan de Horti China van 2018 op een 36 vierkante meter grote stand (standnummer 2HE015) in het Holland Paviljoen. Horti China zal plaatsvinden van 21 tot 23 november aanstaande op de National Exhibition & Conference Center in Hongqiao, Shanghai. Met meer dan 400 exposanten en in het totaal 20.000 vierkante meter brengt Horti China spelers uit de wereldwijde tuinbouwsector van verse groenten, fruit en bloemen met elkaar in contact.

Klik hier om je aan te melden voor het evenement.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven