In memoriam

G's oprichter Guy Shropshire overleden

Guy Shropshire, de inspirerende en vernieuwende oprichter van de G's Groep, is onlangs op tweeënnegentigjarige leeftijd overleden. G's is één van Europa's grootste sla- en groentenleveranciers. Met zijn vooruitziende zakelijke blik en passie voor de tuinbouw heeft hij voor duizenden veel betekend. 

De in 1925 in Newport geboren Shropshire kwam uit een boerenfamilie en toonde zich in de schoolbanken al een ondernemer door eieren te verkopen. Tegen de tijd dat hij achttien was, runde hij een bedrijf van bijna 30 hectare waarop hij sla en wortelgewassen teelde. In 1949 nam hij een verwaarloosd teeltbedrijf in Bedfordshire over dat hij nieuw leven inblies door gebruik te maken van de nieuwste technologieën. 

In 1952 kwam er nog een teeltbedrijf van 133 hectare nabij Ely bij en gedurende de jaren voegde Shropshire steeds meer bedrijven aan zijn onderneming toe. Selderij was het belangrijkste product voor Shropshire. Hij voorzag dat supermarkten een steeds grotere rol zouden gaan spelen en liet een speciaal pakstation bouwen om retailers een schoon, verpakt product te kunnen leveren. Dit was een succes, want in 1961 werd hij de vaste leverancier van Marks & Spencer.

Guy had kwaliteit hoog in het vaandel staan en voerde voortdurend innovaties door om producten te verbeteren, zoals het koelen van uien zodat deze jaarrond leverbaar waren. Ook introduceerde hij nieuwe rassen, waaronder IJsberg en Little Gem. 

Tegen 1984 vroegen supermarkten 365 dagen per jaar om verse AGF en Shropshire week uit naar Spanje om op deze vraag in te kunnen spelen. De vestiging van G's in Spanje is inmiddels even groot als die in het Verenigd Koninkrijk. 

Met zijn doorzettingsvermogen, gedrevenheid en harde werken, heeft Shropshire de basis gelegd voor de manier waarop G's ook vandaag de dag nog werkt en dagelijks meer dan drie miljoen stuks versproducten aflevert. In zijn loopbaan ontving Shropshire talrijke awards en onderscheidingen. 

Guy Shropshire stierf op 24 oktober van dit jaar. Op 14 december zal er in de kathedraal van Ely een herdenkingsdienst voor hem worden gehouden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven