In totaal 20 miljoen voor agrifood startups

Private investeerder glastuinbouw investeert miljoen in Brightlands

De LLTB-ledenraad heeft onlangs ingestemd met het voorstel € 1 miljoen te investeren in Brightlands Agrifood Ventures. Brightlands Agrifood Ventures is in oktober 2017 opgericht en wordt gemanaged door Chemelot Ventures Management. In totaal kan het fonds aan de slag met ruim twintig miljoen euro. Naast de LLTB dragen ook Van Herk Ventures en een private investeerder die actief is in de glastuinbouwsector bij met beiden één miljoen euro.

Met dit fonds richt Chemelot Ventures Management zich nu ook nadrukkelijk op agrifood. Het fonds gaat investeren in circa tien technologische startups in de agrifood, die een sterke link hebben met de Brightlands Campus Greenport Venlo. Door deze investering bemachtigt de LLTB een zetel in de Raad van Commissarissen van het venturefonds. Algemeen directeur van de LLTB, Bas Boots, vult deze zetel in. De opdracht is dat deze investering en rendement over 14 jaar terugvloeien naar de LLTB. Het nieuwe fonds concentreert zich onder andere op innovaties op het gebied van gewasbescherming en -optimalisatie, zaadverbetering, precisielandbouw en het opwaarderen van reststromen uit de land- en tuinbouw en gezonde voeding.

Tweede closing
In een tweede closing van het fonds zijn naast de LLTB twee andere partijen aangesloten die elk € 1 miljoen euro inleggen. Dit zijn Van Herk Ventures en een private investeerder die actief is in de glastuinbouwsector. Deze additionele commitments brengen de totale fondsgrootte naar iets meer dan € 20 miljoen. De betrokken partijen tekenen voor deze tweede closing op 25 oktober op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Brightlands Agrifood Ventures was bij de oprichting ruim € 17 miljoen groot, gevoed door de Rabobank Venlo (€ 5 miljoen), de Provincie Limburg (€ 5 miljoen) en LIOF (€ 1 miljoen). Het fondsmanagement draagt zelf ook bij. Verder heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een bedrag van € 6 miljoen toegezegd in het kader van de zogeheten Seedcapitalregeling.

LLTB-voorzitter Léon Faassen: “De huidige positie van de agrarische sector is een belangrijke onderdeel van de economische kracht van Limburg en het resultaat van goed ondernemerschap in combinatie met continue innovatie. LLTB wil bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de agrarische sector in Limburg en het mogelijk maken van innovaties en ondersteuning voor startups”.

Voor meer informatie: www.brightlandsagrifoodventures.com.

Bron: LLTB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven