Masterclass plantsap-metingen bij NovaCropControl, 13 november:

"Door de jaren heen steeds meer inzicht in optimalisatie bemesting"

Op dinsdag 13 november organiseert NovaCropControl een masterclass plantsap-metingen. De masterclass is bedoeld voor telers en/of adviseurs die meer inzicht in het sturen van de bemesting van gewassen willen krijgen. Deze masterclass is tevens bedoeld voor diegene die al eerder een basis- en of vervolgcursus gevolgd hebben. Door de jaren heen is er steeds meer inzicht verkregen in de optimalisatie van bemesting op het gebied van vruchtkwaliteit, plantvitaliteit en weerbaarheid.

Onderwerpen die aan bod komen:

• Bodem en substraatmonsters vs plantopname;

• Sturen op vruchtkwaliteit;

• Mineralen synergisme en antagonisme;

• Mineralenmobiliteit in de plant;

• Mineralenopname en weerbaarheid;

• Lezen van plantsapmetingen;

• 1 meting is geen meting: www.bemesting-online.nl

De onderwerpen zullen veelal met praktijkvoorbeelden ondersteund worden. Aan de hand van deze praktijksituaties en onderzoeken uit substraat en vollegrondsteelten worden de verschillende onderwerpen besproken. Hierbij is ruimte voor discussie en inbreng uit de groep. Met die reden is er gekozen om de cursus met een beperkt aantal deelnemers te houden.

Op http://www.novacropcontrol.nl/nl/cursus zijn de verschillende data te vinden en kan er ingeschreven worden voor een van de bijeenkomsten. Na aanmelding volgt binnen enkele dagen een bevestiging per email. Het is ook mogelijk om op bedrijfsniveau een cursus in te plannen, vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij NovaCropControl.

Kosten van de masterclass bedragen € 115,- excl. btw per deelnemer.

De masterclass zal plaatsvinden op aan de Gasthuisstraat 20, 5061 PB te Oisterwijk. Tijdstip van de masterclass 13:00 – 16:00. (ontvangst vanaf 12:45 uur)

Voor meer informatie: 
NovaCropControl
www.novacropcontrol.nl
info@novacropcontrol.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven