Polen geeft groen licht voor import medicinale cannabis

Het Poolse Ministerie van Gezondheid heeft Aurora goedkeuring verleend voor zijn eerste verzending van medicinale cannabis naar Polen. Aurora Deutschland GmbH zal de producten leveren aan een pijnbehandelcentrum en een ziekenhuis in Warschau. Dit is de eerste keer dat een NGO de toelating heeft gekregen om medische cannabisproducten aan het land te leveren.

Ingevolge de Poolse wetgeving kunnen artsen medicinale cannabisproducten voorschrijven die patiƫnten via geregistreerde apotheken kunnen verkrijgen. In specifieke gevallen zullen producten worden gedekt door wettelijke ziektekostenverzekeringen, waardoor Aurora een nieuwe en belangrijke medische markt opent.

"Het eerste bedrijf worden dat cannabis levert aan Polen is de bevestiging dat Aurora zaken kan doen op internationale markten met hoge toegangsdrempels", aldus Neil Belot, Chief Global Business Development Officer. "Dit is een belangrijke mijlpaal voor patiƫnten in Polen, die opties zal bieden voor mensen die op zoek zijn naar alternatieve medicijnen die symptomen van een breed scala van medische aandoeningen kunnen helpen behandelen." Aurora blijft zijn internationale aanwezigheid uitbreiden, die nu 19 landen in vijf continenten omvat en ons in een benijdenswaardige positie plaatst om te profiteren van het feit dat we het voortouw nemen."

Maximilian Weinberg, hoofd business development van Aurora Europe, voegde toe: "We zijn zeer verheugd dat we met succes door de complexiteit van het Poolse regelgevingskader hebben kunnen navigeren en we zijn er trots op dat we het eerste bedrijf zijn dat een Pools ziekenhuis voorziet van medicinale cannabis. We hebben tijdens dit proces sterke relaties opgebouwd met medische professionals, staatsbedrijven en lokale stichtingen die een integrale rol hebben gespeeld bij het bereiken van deze mijlpaal."

Voor meer informatie:
Aurora
P.O. Box 209
Cremona, AB. T0M0R0
1-844-928-7672
auroramj.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven