Cursus Hydroponics, februari 2019

Teelt op water groeit

In de hightech tuinbouw doen zich allerlei innovaties voor in de ontwikkeling van teeltsystemen. De afzetmarkt voor groenten en bloemen vraagt om teeltmethoden die meer duurzaam zijn.
Zowel de HAS als Proeftuin Zwaagdijk doen al jarenlang onderzoek naar gesloten teelten zonder daglicht en bijpassende hydroponic teeltmethoden, meer bekend als telen op water. Tientallen telers in Nederland telen inmiddels in LED-cellen en/of hydroponic teeltsystemen.

Wereldwijd zet de trend van vertical farming en urban farming zich daarnaast door. Handel, veredeling en toeleveranciers committeren zich aan deze nieuwe teeltmethode. Om telen zonder daglicht tot een succes te maken is naast de kennis over LED recepten ook de kennis van Plantenfysiologie en Waterhuishouding in deze teeltsysteem cruciaal. Proeftuin Zwaagdijk en HAS organiseren daarom een gezamenlijke cursus over hydroponics in de hightech tuinbouw.

De cursusdagen worden georganiseerd bij Proeftuin Zwaagdijk. De cursus start op 7 februari 2019 waarna nog vier bijeenkomsten volgen op 21, 28 februari en 7, 14 maart. De bijeenkomsten duren van 13.00-17.00.

Klik hier voor meer informatie over onder meer het programma.

Bron: HAS Hogeschool/Proeftuin Zwaagdijk


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven