Goede vooruitzichten voor kilo's en kwaliteit

Roze tomaat uit Híjar begint aan tweede jaarlijkse seizoen

De roze tomaten van Híjar Prisco worden geteeld in de Spaanse provincie Teruel. De tomaten hebben een goede smaak en structuur en trekken de aandacht van klanten die de beste nationale markten bezoeken. Ze worden daarnaast ook gewaardeerd door vooraanstaande chef-koks, zoals de gebroeders Torres, die een televisieprogramma hebben in Spanje en de eigenschappen van deze tomaat en zijn veelzijdigheid in de keuken prezen.

De laatste oogst van de gewaardeerde roze tomaat bracht 120.000 kilo op. Dit volume werd voornamelijk bestemd voor de regionale markt, met name voor de afzet in de beste fruitwinkels en prestigieuze delicatessenwinkels zoals El Corte Inglés. Voor het tweede seizoen, dat momenteel van start gaat, zijn de vooruitzichten goed, zowel voor de cijfers als met betrekking tot de kwaliteit.

De Prisco tomaten worden geteeld op een kasoppervlakte van 11.000 vierkante meter. Hier is de temperatuur constant, wat een optimale rijping van het gewas mogelijk maakt. De roze tomaat is vlezig, heeft een onregelmatig uiterlijk en een bijzonder fijne en tere schil. De stervorm geeft aanwijzingen over de rijpheid van de tomaat. Het gewicht van deze tomaten is iets om rekening mee te houden: er zijn exemplaren geweest met een gewicht tussen de 800 gram en 1 kilo.

De 30.000 tomatenplanten van Híjar worden geteeld met geavanceerde systemen van teelt op water: de tomaten groeien op een substraat van drainagemateriaal. De bevruchting van de tomatenplanten vindt op een volledig natuurlijke manier plaats met behulp van hommels in de kassen. Plagen worden op biologische wijze bestreden. In plaats van insecticiden worden er nuttige insecten ingezet, waardoor het gebruik van traditionele gewasbeschermingsmiddelen vermeden wordt.

Tomatenbedrijf Prisco
Prisco is een tomatenmerk dat tien jaar geleden werd opgericht door Sergio Gómez, ondernemer uit Híjar. Het bedrijf, dat momenteel ongeveer 3000 kilo tomaat per dag oogst, geniet naar eigen zeggen een goede reputatie onder fijnproevers. 

Het gunstige klimaat van Híjar en de irrigatie met water uit de Martín rivier zijn factoren die het mogelijk maken dat de roze Prisco tomaat gedurende bijna 10 maanden per jaar geteeld wordt.

Voor meer informatie: 
Sergio Gómez
Prisco
España
E: tomatesprisco@hotmail.com  
www.tomatesprisco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven