Filipijnen:

Auberginerassen met verhoogde resistentie in ontwikkeling

Een project gefinancierd en gecontroleerd door de Philippine Council gaat verbeterde aubergines ontwikkelen met verhoogde resistentie tegen insectenplagen.

Het project zal worden uitgevoerd twee universiteiten uit de Filipijnen, de University of Tsukuba in Japan en het Zuid-Aziatische onderzoekscentrum SEARCA.

Het volledige projectteam, geleid door Dr. Desiree M. Hautea van UPLB (zittend derde van links), en het monitoring- en evaluatieteam van de Crops Research Division onder leiding van Dr. Jocelyn E. Eusebio (zittend in het midden)

Aubergine wordt beschouwd als de belangrijkste groente van de Filipijnen en ook het meest geconsumeerd. Statistieken wezen echter uit dat er in de teelt van aubergines in het land een lage kosten-batenverhouding per hectare bestaat. Een groot deel van de kosten wordt nog steeds toegerekend aan beschermingsmiddelen als gevolg van de hoge aantal insectenplagen.

Het vijf jaar durende project zal gebruikmaken van genomics, IT-gebaseerde fenotyperingsplatforms, moleculaire technologie├źn en nieuwe veredelingstechnieken.

Dr. Desiree M. Hautea presenteert de projectgegevens tijdens de startvergadering op 29 augustus 2018 in de C.B. Perez Room, PCAARRD.

 

Voor meer informatie:
www.pcaarrd.dost.gov.ph


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven