Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biobest, Mexico

Biologische bestrijding staat centraal op eerste seminar over bessen

Hoe teel ik bessen op een duurzame manier? Het antwoord op die vraag stond centraal op het eerste internationale seminar in Mexico, dat Biobest Mexico organiseerde. De locatie was de staat Jalisco, het hart van deze snelgroeiende sector in de Mexicaanse tuinbouw. In deze regio vindt bessenteelt plaats op meer dan 6.000 ha. Grote internationale bedrijven - waaronder Driscoll’s en Hortifrut - willen kleinere telers helpen bij een duurzame aanpak.

Biobest organiseerde dit seminar omdat het bedrijf focust op duurzaamheid en gewasgezondheid. Tijdens het evenement deelden experts de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de geïntegreerde plaagbestrijding en andere innovaties. Deze methoden kunnen bessentelers uit deze regio helpen hun bessenproductie op duurzame wijze te optimaliseren. Het seminar kon rekenen op grote belangstelling van telers en vertegenwoordigers vanuit de hele Mexicaanse sector.

Deskundigen vanuit de hele wereld
Vertegenwoordigers wilden graag meer weten over de nieuwste producten en strategieën op het gebied van biologische controle en over verschillende teelttechnieken in de wereld. De line-up van deskundige en ervaren sprekers bestond onder andere uit Julien Mourrut-Salesse (Biobest Group), Javier Palma (Biobest Spanje) en onafhankelijke consultants Julio Volante uit Spanje en Daniel Ibarra uit de VS. Zij deelden het podium met IMEX-voedingsspecialisten Moises Moreno en Jorge Larios, en bodemdesinfectiespecialisten Estefania Ramos en Ricardo Rodriguez.

Overeenkomsten en verschillen
“Ondersteund door een technische back-up en ervaringen uit de praktijk, werd er dieper ingegaan op heel wat goede ideeën”, zegt Julio Ruelas Jurado, bessenteler. “Het helpt om bessentelers in deze regio bij het toepassen van duurzame landbouwmethoden.”

Juan Bernardo Díaz Mata, technisch adviseur, wilde vooral meer te weten komen over de verschillen met de teelttechnieken die in Spanje worden gebruikt en de overeenkomsten met de technieken in de VS. “Het was zeer nuttig vanwege de vergelijkbare controletechnieken en de economische drempels voor het uitzetten van nuttige insecten. Mede door de goede organisatie bood het evenement ons een schat aan informatie en innovatieve ideeën.” 

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Publicatiedatum: