Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tomatenteler kiest bewust smaak boven productie

Grootste glastuinbouwbedrijf van Slovenië breidt uit

Met een derde fase van 2,5 hectare brengt KUBO het totale areaal van tomatenkwekerij Paradajz in Slovenië op 9. Sinds 2011 specialiseert het bedrijf zich in de productie van smaaktomaten. Die worden in de grote supermarktketens van het land verkocht onder de toepasselijke naam ‘Lust’.

Met een omvang van 9 hectare is Paradajz - het Sloveense woord voor tomaat - de grootste van het land. Toevallig is een van de andere grote glastuinbouwbedrijven in het land ook een klant van KUBO: Ocean Orchids, dat Phalaenopsis teelt.

Bewuste keus voor smaak
De directie van het bedrijf wordt gevormd door Martin Zigo, Kristjan Magdic en Ales Okorn. De keus van het Sloveense management voor smaaktomaten is heel bewust gemaakt , zegt Henk van Tuijl, exportmanager van KUBO. ‘De regio waarin Paradajz is gehuisvest, grenst direct aan Oostenrijk. Ook Slovenië zelf heeft een behoorlijke levensstandaard. Daardoor is afzet verzekerd. Door de focus op premiumtomaten die via de retail worden verkocht, heeft het eigen merk Lust inmiddels een forse merkloyaliteit gerealiseerd. En dat vertaalt zich weer in een hogere prijs voor de tomaten.’

Winkel en demokas
Paradajz verkoopt de tomaten ook direct aan particulieren uit de regio. Zij kunnen terecht in de winkel op het bedrijf. Bezoekers zijn ook welkom in de demokas die bedoeld is voor rondleidingen aan geïnteresseerden.

De eerste 4 hectare werd gebouwd in 2011, in 2013 volgde een uitbreiding van 2,5 hectare en met de 2,5 hectare van 2018 komt het areaal op 9 hectare. De benodigde warmte komt van een geothermische bron.

Voor meer informatie:
KUBO Group
info@kubo.nl
www.kubogroup.nl

Publicatiedatum: