Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laten zien dat glastuinbouw meer is dan alleen het laten groeien van planten

Al kokend op zoek naar een baan

Op Tomorrow's Talent was Kasgroeit aanwezig om de stages en banen in de sector te promoten. Het evenement bestond naast de banenmarkt uit kookworkshops, pitch trainingen en lezingen. 



"Hoi, ik ben op zoek naar een afstudeerstage”, klinkt het tussen het snijden van tomaten door. “Kunt u mij hierbij helpen?” Anderen zijn wat terughoudender en concentreren zich meer op het bereiden van de gerechten. Brightlands Campus Greenport Venlo is het toneel voor Tomorrow’s Talent, het evenement staat volledig in het teken van ontmoeten. Studenten van de HAS Hogeschool Venlo, Fontys en Maastricht Universiteit maken kennis met verschillende bedrijven in de voedingsindustrie. Verdeeld in gemengde groepen doorlopen de studenten en experts het programma: kookworkshops, pitch training en een lezing.

Uitdagingen glastuinbouw
Vraagstukken als 'Hoe vermarkten we de producten?', duurzaamheidsvraagstukken en How to Feed the world? De glastuinbouw staat voor vele uitdagingen. En is dus gebaat bij het aantrekken van jonge talenten die meewerken aan deze vraagstukken. In deze arbeidsmarkt vechten de bedrijven om jonge talenten dus actie is gewenst. Kasgroeit was aanwezig bij dit event om te laten zien dat er meer te doen is binnen bedrijven dan alleen het laten groeien van de planten. Ook de logistieke, commerciële en technische functies werden onder de aandacht gebracht. En ook uiteraard de diverse stage-opdrachten. Studenten reageerden hierop verrast.

Voor meer informatie:
Kas groeit
www.kasgroeit.nl
info@kasgroeit.nl 
Publicatiedatum: