Hoorzitting PlanetProof op 8 november in Nieuwegein

Laatste inspraakmoment voordat criteria definitief worden vastgesteld

In Nieuwegein vindt op 8 november van 9:30 tot 12 uur de hoorzitting van Stichting Milieukeur plaats. In deze openbare hoorzitting kunnen vragen gesteld worden en kan worden gereageerd op het finale voorstel voor het nieuwe certificatieschema On the way to PlanetProof voor plantaardige producten Centraal-Europa.

De hoorzitting heeft betrekking op alle plantaardige producten van On the way to PlanetProof. Dit is het laatste inspraakmoment voordat het College van Deskundigen agro/food Plantaardig deze criteria definitief vaststelt.

Herzieningsproces najaar 2018
De PlanetProof criteria voor plantaardige producten worden jaarlijks herzien en per 1 januari 2019 zijn de nieuwe eisen geldig. Tijdens de herziening worden de criteria aangepast en worden onderdelen van het schema verduidelijkt. Op de PlanetProof website wordt een toelichting gegeven op het herzieningsproces. Hier staat per sector de contactpersonen van LTO / NFO / KAVB uit de Teelttechnische Werkgroep van SMK namens de landelijke sectoren. Namens LTO Glaskracht woont Jean Aerts ieder jaar de hoorzitting bij in de laatste fase in het herzieningsproces.

Vanwege de grote veranderingen die begin 2018 zijn doorgevoerd in het certificatieschema, wordt de herziening van najaar 2018 met name gebruikt voor het evalueren en verbeteren van de werkbaarheid en haalbaarheid van het schema. Dat betreft ook de verbetering van de internationale toepasbaarheid.

Daarnaast wordt een klimaatmodule voor de open teelt ontwikkeld en vindt een update plaats van de lijsten actieve stoffen met aanvullende voorwaarden (lijst I en lijst II) en groene middelen op basis van nieuwe toelatingen en inzichten.

Hoorzitting 8 november
Als onderdeel van de herziening houdt SMK op 8 november een openbare hoorzitting waar vragen kunnen worden gesteld en kan worden gereageerd op het finale voorstel voor het nieuwe certificatieschema. De hoorzitting heeft betrekking op alle plantaardige producten van On the way to PlanetProof. Dit is het laatste inspraakmoment voordat het College van Deskundigen agro/food Plantaardig deze criteria definitief vaststelt.

Datum: Donderdag 8 november 2018
Tijd: 9:30 – 12:00 uur
Locatie: NBC Congrescentrum Nieuwegein

Aanmelden voor de hoorzitting kan hier.

Schriftelijke reactie
Indien u niet aanwezig kunt zijn bij de hoorzitting is het mogelijk om schriftelijk op de voorgestelde wijzigingen te reageren. U kunt op het antwoordformulier aangeven dat u het conceptschema met de voorgestelde wijzigingen per e-mail wilt ontvangen.

Stichting Milieukeur ontvangt reacties via het antwoordformulier graag uiterlijk 31 oktober.

Voor meer informatie:
SMK
smk@smk.nl 
070 358 63 00).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven